SERKAN11 {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 1081 Yaş : 30 Nerden : KOCAELİ İş/Hobiler : -MeKaNcI- Lakap : aDS_Coo (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : !^^SeRkAn^^! (S.ADIM) : boşver sALLa (YAŞIM) : 13_14 gircem (NERELİ) : ***TOkat*** (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 4682590022212 Ödülü : Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: -MeKaNcI-
| Konu: AK Parti'nin kritik haftası Çarş. Eyl. 24, 2008 1:57 pm | |
| AK Parti'nin kritik haftası
Gözler bu toplantıda... Saat 15'de başlayacak olan toplantıda masaya anayasa değişikliği gelecek.
Bakanlar Kurulu'nun ardından toplanacak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), partinin, hakkında açılan kapatma davasına karşı izleyeceği stratejiyi belirleyecek.
AKP MKYK toplantısına Erdoğan başkanlık edecek
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin en üst düzey karar organı olan MKYK'nin toplantısı, 15:00'de başlayacak.
Toplantıda parti lideri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, anayasa değişiklikleri konusunda bir rapor sunulacak.
Raporu, AKP'nin hukukçu milletvekilleri hazırladı. Raporda, parti kapatmayı zorlaştıracak çeşitli formüller olduğu belirtiliyor.
AKP MKYK'sı bu noktada muhalefetle nasıl görüşmeler yapılabileceğini ve muhtemel referandum seçeneğini değerlendirecek.
Başbakan'a da, partinin 1 ay içinde vermesi gereken savunmasının hazırlanması ve anayasa değişikliklerine yönelik tam yetki verilecek. Sözkonusu anayasa değişiklikleri 10. reform paketi adı altında hayata geçirilecek
Avrupa Birliği reformları ve ayrı bir AB Bakanlığı kurulup kurulmayacağı da, MKYK toplantısında tartışılacak konular arasında. | |
|