***{MeKaN}*** wWw.mEkAnN.mUtLuFoRuM.OrG |
|
| Tarihte ßugün | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
{MLC} *(YENİ-ÜYEMİZ)*
Mesaj Sayısı : 51 (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (ADIM) : _DOLDUR_ (S.ADIM) : _DOLDUR_ (YAŞIM) : _DOLDUR_ (NERELİ) : _DOLDUR_ (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : Rep Puanım : 100 Kayıt tarihi : 26/09/08
| Konu: Geri: Tarihte ßugün C.tesi Eyl. 27, 2008 2:03 pm | |
| 3 ŞUBAT
1468- Matbaayı bulan Johannes Gutenberg öldü. 1899- İlk tiyatro yazarlarımızdan Ali Bey öldü. Moliere'den uyarladığı ''Ayyar Hamza'' (1871) ünlü oyunlarındandı. 1928- Hutbe, İstanbul'da Türkçe okunmaya başlandı. 1931- Menemen Olayı hükümlülerinden 27 kişi idam edildi; mahkumlardan biri idam sehpası önünden kaçtı. 1933- Ankara-İstanbul arasında ilk deneme uçuşu yapıldı. 1934- Atina'da, Türkiye, Romanya, Yunanistan ve Yugoslavya arasında ''Balkan Paktı'' imzalandı. 1956- Besteci ve udi Şerif İçli, İstanbul Radyosu'nda geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında öldü. 1957- İzmir açıklarında Amerikan Hawel Lykes şilebiyle çarpışan ''İzmir'' yolcu gemisi battı. 244 yolcusu bulunan gemide, 4'ü yolcu 5 kişi öldü. 1961- Besteci Sadettin Kaynak 66 yaşında öldü. 1966- Sovyet uzay aracı Luna-9 Ay'a indi, görüntü yolladı. 1969- El-Fetih örgütünün resmi sözcüsü Yaser Arafat, Filistin Kurtuluş Örgütü başkanlığına getirildi. 1971- 11 OPEC ülkesi, petrol alıcısı ülkeleri fiyatları artırmakla tehdit etti. 1975- Kıbrıs Türk Havayolları, Türkiye-Kıbrıs seferlerini başlattı. 1981- Gro Harlem Brundtland, Norveç'in ilk kadın başbakanı oldu. 1984- Sağlık Bakanlığına bağlı tüm hastane ve doğumevlerinde kürtaja izin verildi. 2002- Afyon'da merkez üssü Sultandağı olan 6 büyüklüğündeki depremde 43 kişi öldü, 318 kişi yaralandı. 2004- Azeri petrolünü Türkiye ve dünya pazarına ulaştıracak Bakü- Tiflis-Ceyhan projesiyle ilgili kredi ve boru hattı geçişinde ev sahipliğiyle ilgili son anlaşmalar Bakü'de imzalandı. 2005- Ukrayna'da yakalanan Haluk Kırcı, Türkiye'ye iade edildi. 2006- Mısır feribotu ?El Salam 98?? Kızıldeniz'de battı; 1000 kişi öldü. | |
| | | {MLC} *(YENİ-ÜYEMİZ)*
Mesaj Sayısı : 51 (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (ADIM) : _DOLDUR_ (S.ADIM) : _DOLDUR_ (YAŞIM) : _DOLDUR_ (NERELİ) : _DOLDUR_ (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : Rep Puanım : 100 Kayıt tarihi : 26/09/08
| Konu: Geri: Tarihte ßugün C.tesi Eyl. 27, 2008 2:19 pm | |
| 4 Şubat
1902. Paris'te 1. Jön Türk Kongresi yapıldı.
1926. Yazar İskilipli Atıf Hoca şapka inkılabına muhalefetten Ankara'da idam edildi. Atıf Hoca "Frenk Mukallitliği ve Şapka" adlı risalenin yazarıydı.
1928. Avusturyalı Naziler siyah sanatçı Josephine Baker'i protesto etti.
1947. Hatay ilinde yer adlarının Türkçeleştirilmesine karar verildi.
Aynı gün Isparta Senirkent'te jandarmanın bazı vatandaşlara işkence yaptığı ortaya çıktı.
1948. Ankara'da valilik ve belediye başkanlığının ayrılmasına ilişkin kanun kabul edildi.
1954. İstanbul'da yakacak, et, ekmek ve çeşitli gıda maddeleri sıkıntısı bir türlü önlenemiyor. İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Fahrettin Kerim Gökay, yılında bugün bir açıklama yaparak halktan yardım istedi. "Evlerinizde odun, kömür istifçiliği yapmayın, haftada iki defadan fazla et yemeyin, yiyebileceğinizden fazla ekmek almayın" dedi.
1956. Fazıl Hüsnü Dağlarca Yedi Tepe Şiir Armağanı'nı kazandı. Şair bu ödülü "Asu" adlı şiir kitabıyla aldı.
1964. 20-21 Mayıs olayları sanıklarından Talat Aydemir, Fethi Gürcan, Osman Deniz ve Erol Dinçer'in ölüm cezaları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylandı.
1972. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) parti liderlerine bir brifing verdi. "Siyasi suçlarda idam affının" sol bir slogan olduğu belirtildi.
1975. İngiltere'de Muhafazakâr Parti genel başkanlığına Margaret Thatcher seçildi.
1980. Bani Sadr İran devlet başkanı oldu.
1981. İngiltere'de Margaret Thatcher özelleştirme çalışmalarının hızlandırıldığını açıkladı
1985. Başbakan Turgut Özal resmi bir ziyaret için Cezayir'e gitti. Cezayir'i ziyaret eden ilk Türk başbakanı olan Turgut Özal,1958'de Birleşmiş Milletler'de Cezayir'in bağımsızlığı aleyhinde oy kullanan Türkiye'nin hatalı olduğunu açıkladı.
1987. Yazar Aziz Nesin, Cumhurbaşkanı Kenan Evren aleyhine tazminat davası açtı. Aziz Nesin, "bir yurttaşın devlet başkanına dava açması Türkiye'de ilk kez görülüyor, ancak bir devlet başkanının yurttaşına vatan haini demesi de dünyada ilk kez görülen bir olaydır," dedi.
1989. İstanbul'da Kadın Kültür Evi açıldı. Şener Macit, Canan Toksöz, Selma Atabek, Nermin Coşkun, Saadet Özkol, Munise Sökmen kurucularıydı. İstanbul Tünel'deki lokalde Medeni Yasa Kampanyası, Cinsel Tacize Karşı Kampanya organize edildi, çeşitli toplantılar ve etkinlikler düzenlendi.
1997. 2 Şubat'ta Sincan belediyesinin düzenlediği geceye tepki olarak tanklar Ankara Sincan'dan geçti. Genelkurmay 2. Başkanı Org. Çevik Bir bunun "Demokrasi'de Balans Ayarı" olduğunu söyledi. Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız İçişleri Bakanlığı'nca görevden alındı.
2000. Dışişleri Bakanı İsmail Cem Atina'ya gitti. Cem, 40 yıl aradan sonra Yunanistan'ı resmen ziyaret eden ilk Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı oldu.
Bugün Doğanlar:
1948. Rock şarkıcısı Alice Cooper.
Bugün Ölenler:
1941. Hürriyet ve İtilaf Fırkası mensubu Miralay Sadık.
1960. 2,20 metre boyuyla ün yapan Milli Piyango bayii Uzun Ömer.
1983. Nöropsikiyatri alanında çalışmalarla tanınan Profesör Doktor Rasim Adasal. | |
| Konu: Geri: Tarihte ßugün C.tesi Eyl. 27, 2008 2:19 pm | |
| 5 Şubat
1924. Nezihe Muhittin'in başkanlığında Türk Kadınlar Birliği kuruldu.
1932. İlk Türkçe hutbe Süleymaniye Camii'nde okundu.
1937. Anayasa'nın 2. maddesinde değişiklik yapıldı. Cumhuriyet Halk partisi'nin 6 ilkesi Anayasa metnine girdi: "Türkiye Devleti cumhuriyetçi, milliyetçi, halkçı, devletçi, laik ve inkılapçıdır".
1952. İstanbul Ticaret Odası'ndan ayrılan 750 kişi İstanbul Sanayi Odası'nı kurdu.
1956. Meriç ve Tunca nehirleri dondu; Yeşilköy ve Mecidiyeköy'e kurtlar indi ve İstanbul halkı ekmeksiz kaldı.
1963. 25 yıllık tiyatro sanatçısı Cahit Irgat'ı Mecidiyeköy'de balık satarken gören vatandaşlar önce onun film çevirdiğini sandılar. Ancak Irgat bu işi, Mecidiyeköy'de bir gecekonduda birlikte yaşadığı bir zamanların ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Cahide Sonku'yla zor yaşamını sürdürmek için yapıyordu. Gecekonduda yaşayan bu ünlü sanatçıların durumu vatandaşlar arasında üzüntü yarattı.
1968. İçişleri Bakanı Faruk Sükan yılında bugün, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Suriye Baas Partisi'yle bağlantısı olduğunu ileri sürdü ve " Bilimsel sosyalistlerin nefes alışlarını bile biliyoruz" dedi.
1971. Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç, "Silahlı Kuvvetler'in kendisine dil uzatılmasına ne kadar sabırla mukavemet edeceğini kestirmek artık mümkün değildir" dedi. Türkiye İşçi Partisi, Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç'ın mesajını "tehdit" olarak niteledi.
1972. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı İsmet İnönü "Bülent Ecevit hizbi başarılı olursa başa geleceklerden ciddi olarak endişe ederim" dedi.
1973. Güney Afrika'da 20 bin Siyah işçi greve başladı.
1975. Amerika Birleşik Devletleri Türkiya'ye silah ambargosu uygulamaya başladı. Ambargonun gerekçesi Türkiye'nin Temmuz-Ağustos1974'te Kıbrıs'a askeri müdahalede bulunmasıydı.
1976. Amerikan uçak firması Lockheed Türkiye'de rüşvet verdiklerini açıkladı.
1977. Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (Töb-Der), Tüm Memurlar Birleşme ve Dayanışma Derneği (Tüm-Der) ve Tüted "Ekonomik ve Demokratik Haklar" mitingi düzenledi. Polis müdahale etti; 65 kişi yaralandı.
1983. Adi suçtan hükümlü Rıdvan Karaköse, Cavit Karaköse ve Süleyman Karaköse Akşehir'de idam edildi.
1988.Yunan uyrukluların Türkiye'de bulunan gayrimenkulleri üzerindeki haklarınnı donduran1964 tarihli kararname kaldırıldı.
1991. Son 6 ay içinde 60.000 sendikalı işçi işten çıkarıldı.
1994. Saraybosna'da pazar yerinde havan mermisi patladı; 68 kişi öldü, 200 kişi yaralandı.
Aynı gün DEP Genel Sekreteri Murat Bozlak silahlı saldırı sonucu yaralandı.
1997. Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız gözaltına alındı.
Bugün Doğanlar :
1911. Ressam Eren Eyüboğlu.
1914. Yazar William Burroughs.
1917. Romancı Kerime Nadir Arzak.
1919. 1981-89 ve 1993-96 arasında Yunanistan Başbakanı olan politikacı Andreas Papandreou.
Bugün Ölenler:
1993. Anavatan Partisi (ANAP) İstanbul Milletvekili Adnan Kahveci trafik kazasında. | |
| Konu: Geri: Tarihte ßugün C.tesi Eyl. 27, 2008 2:20 pm | |
| 6 ŞUBAT
1921- Ankara'da Hakimiyeti Milliye gazetesi günlük olarak çıkmaya başladı. 1933- ******, Anadolu Ajansına Bursa'daki olayla ilgili şu demeci verdi: ''Hadiseye dikkatimizi bilhassa çevirmemizin sebebi, dini siyasete ve herhangi bir tahrike vesile etmeye asla müsamaha etmeyeceğimizin anlaşılmasıdır. Kesin olarak bilinmelidir ki Türk milletinin milli dili ve milli benliği, bütün hayatında hakim ve esas kalacaktır.'' 1953- TBMM, 8 Kasım 1877'de Aziziye Tabyası'nı kahramanca savunan Erzurumlu Nene Hatun'a (Kırkköz) Vatani Hizmet Tertibi'nden maaş (170 lira) bağladı. 1958- Münih Havaalanı pistinde uçak kazası: İngiltere'nin Manchester United takımından 7 futbolcu ve 8 gazeteci öldü. 1959- Elektronik mühendisi Jack Kilby, modern elektronik sektörünün temelini oluşturan ''mikroçip''in patentini aldı. 1974- Türkiye Yazarlar Sendikası kuruldu. 1980- Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Doğan Türkmen uğradığı suikasttan yaralı olarak kurtuldu. 1988- Basın Konseyi kuruldu. 1992- İstanbul DGM Başsavcısı Yaşar Günaydın, silahlı saldırı sonucu öldürüldü. 1998- Afganistan'da meydana gelen 6.1 şiddetindeki depremde 4 binden fazla kişi öldü. 2002- Türk siyasetinin duayenlerinden Osman Bölükbaşı, Ankara'da 89 yaşında vefat etti. | |
| 7 ŞUBAT
1640- Padişah Dördüncü Murat öldü. Sultan İbrahim padişah oldu. 1695- Padişah İkinci Ahmet öldü. 50 yaşında tahta çıkan ve dört yıl saltanat süren İkinci Ahmet'ten sonra, İkinci Mustafa tahta çıktı. 1914- Charlie Chaplin (Şarlo)'in ilk filmi ''The Little Tramp'' gösterildi. 1929- ''Hilaliahmer'' (Kızılay) günü, Türkiye'de ilk kez kutlandı. 1952- Türk Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları Birliği kuruldu. 1966- Kurtuluş Savaşı komutanlarından, Genelkurmay başkanlarından Orgeneral Abdurrahman Nafiz Gürman öldü. 1973- TBMM'de kabul edilen yasayla ''Maraş'' iline ''kahramanlık'' unvanı verilerek, adı ''Kahramanmaraş'' oldu. 1976- ABD'de, Lockheed firmasının Başkanı Kotchian'ın uçak satışı için Türkiye'deki müşavirlik firmasına da 876 bin dolar rüşvet verildiğine ilişkin açıklaması, Meclise getirildi. Ankara Savcılığı 11 Şubatta soruşturma açtırdı ve Lockheed firması Temsilcisi Nezihi Dural'ın defterlerine ve banka hesaplarına el konuldu. Genelkurmay Başkanlığı 13 Şubatta konunun soruşturulduğunu açıkladı. 1984- Amerikalı astronot Bruce McCandless, uzayda ilk kez serbest yürüyüş yaptı. 1987- İstanbul Elmadağ'da Şan Sineması yandı. Yangında binanın bekçisi öldü. 1992- Avrupa Topluluğu üyesi ülkeler arasında Avrupa Birliğini oluşturan Maastricht Antlaşması imzalandı. 1992- Kırım'daki bir araştırma merkezinden kaçarak Sinop'un Gerze ilçesi kıyılarına gelen beyaz balinaya ''Aydın'' adı verildi. 1995- Uzay mekiği Discovery, Rus uzay istasyonu ''Mir'' ile tarihi buluşmasını gerçekleştirdi. 1996- Dominik Cumhuriyeti'nin turistik kenti Puerto Plata açıklarında ''Bir-Gen Air'' adlı Türk şirketine ait yolcu uçağı, Atlas Okyanusu'na düştü. 176 yolcu ve 13 mürettebattan kurtulan olmadı. 1998- Kış Olimpiyatları, Japonya'nın Nogano kentinde başladı. 1999- Ürdün Kralı Hüseyin Bin Tallal öldü. Veliaht Prens II. Abdullah babasının yerine geçti. 2006- Genelkurmay Askeri Mahkemesi, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli oramiral İlhami Erdil'i ''haksız mal edinmekten'' 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Satın aldığı iki gayrimenkulün zor alımına karar verilen Erdil'in TSK'dan çıkarılması kararlaştırıldı. 2006- FIFA Disiplin Kurulu, Türkiye-İsviçre maçında çıkan olaylar nedeniyle (A) Milli Takıma 6 maç saha kapatma ve seyircisiz oynama ile 200 bin İsviçre Frangı para cezası verdi. Kurul ayrıca, futbolculardan Emre ve Alpay'ı 6, Serkan Balcı'yı 2 maç, antrenör Mehmet Özdilek'i de 1 yıl hak mahrumiyetiyle cezalandırdı. Daha sonra Tahkim Kurulu, (A) Milli Takımın cezasını 3 maç saha kapatma ve seyircisiz oynama, Emre'nin cezasını da 4 maça indirdi. | |
| 8 ŞUBAT
1870- Kız öğretmen okulu Dar-ül Muallimat açıldı. Sınavla 32 kız öğrenci alındı. 1921- ''Antep''e, Meclis tarafından ''Gazi'' unvanı verildi. 1922- Gaziantep'te, ''Gazisancak'' adlı gazetenin birinci sayısı çıktı. (285 sayı çıkan gazete, 1925 yılında kapandı.) 1935- Milletvekili seçimlerinde, Türk kadını ilk kez seçme seçilme hakkını kullandı. Meclise 18 kadın milletvekili girdi. 1951- ******'ün manevi kızı ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen pilot olarak Kore Savaşı'na katılmak için başvurdu. 1954- Gazeteci yazar Abidin Daver İstanbul'da öldü. 1963- Irak'ta, Abdüsselam Arif'in önderliğindeki ''Baas''çı subaylar yönetimi ele geçirdi; Başbakan Kasım öldürüldü. 1978- İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Cerrahi Kliniğinin kurucusu Ordinaryüs Prof. Dr. Ahmet Kemal Atay, İsviçre'de öldü. 1986- 6 yıl aradan sonra ilk işçi yürüyüşü Balıkesir'de yapıldı. Yürüyüşe yaklaşık 5000 kişi katıldı. 1990- Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki Yeniçeltek Kömür İşletmesinde grizu patlamasında 68 kişi öldü. 2004- Türk pop müziği sanatçısı Cem Karaca kalp krizi sonucu vefat etti. 2006- Danıştay, okula geliş gidişlerinde türban takan bir öğretmenin, anaokuluna müdür olmasını sakıncalı buldu. Gerekçede, ''Anayasaya göre, çağdaş eğitim-öğretim esaslarına dayanan düzenin, laiklik ilkesinin göz ardı edildiği bir ortam olmasının mümkün olmayacağı'' belirtildi. | |
| Konu: Geri: Tarihte ßugün C.tesi Eyl. 27, 2008 2:21 pm | |
| 9 ŞUBAT
1441- Türk şairi Ali Şir Nevai doğdu. 1871- Osmanlı'da ilk kez Karl Marx'ın bir makalesi Hakayik-ul Vakayi gazetesinde yayımlandı. 1881- Rus romancı Dostoyevski öldü. 1920- Fransızlar, Maraş'tan çekilmeye ve Adana bölgesini boşaltmaya başladı. 1933- Nazire Hanım, Türkiye güzeli seçildi. 1934- Türkiye, Yunanistan, Romanya ve Yugoslavya arasında ''Balkan Paktı'' imzalandı. 1968- Türkiye'de ilk kadın trafik polisi göreve başladı. 1969- Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak değiştirildi ve Genel Başkanlığa Alparslan Türkeş seçildi. 1975- Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunun (TRT) düzenlediği Eurovision Türk Hafif Müziği Şarkı Yarışması finali sonuçlandı. Semiha Yankı'nın ''Seninle Bir Dakika'' adlı parçasıyla Cici Kızlar'ın ''Delisin'' adlı parçaları birinciliği paylaştı. Kura sonucu, Semiha Yankı Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. 1993- Rallici Renç Koçibey, Gebze yakınlarında trafik kazasında öldü. 2001- Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına ait Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök komutasındaki F-5A uçağı, eğitim uçuşunda Karaman'ın Ermenek ilçesi yakınlarında düştü. Pilot Teğmen Gök, ''ilk kadın şehit pilot'' oldu. 2004- Eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Necdet Seçkinöz vefat etti. | |
| 10 ŞUBAT
1837- Rus yazar Aleksander Puşkin öldü. 1898- Alman oyun yazarı Bertolt Brecht doğdu. 1918- Padişah II. Abdülhamid, Beylerbeyi Sarayı'nda öldü. 1947- Besteci, Gazeteci Muhlis Sabahattin Ezgi 58 yaşında İstanbul'da öldü. 1950- Komünistlik suçlamasıyla yargılanan üniversite öğretim üyelerinin davası sona erdi: Behice Boran ve Niyazi Berkes 3'er ay hapis cezası aldı. Pertev Naili Boratav beraat etti. 1953- Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde, Adnan Çoker ve Lütfü Günay'ın, ''Sevgi Öncesi'' adını taşıyan ilk soyut resim sergisi açıldı. 1962- Doğu-batı arasında casus değişimi yapıldı: Sovyetler Birliği'nde hapis cezası alan Amerikalı pilot Gary Powers, ülkesine verildi. 1969- ABD 6. Filosu'na bağlı gemiler İstanbul'a geldi. Üniversite öğrencileri protesto düzenledi. 1979- Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesinde Türkiye'de ilk kez bir buçuk aylık bebeğe açık kalp ameliyatı yapıldı. 1993- Kemal Tahir'in ''Yorgun Savaşçı'' adlı eserinden uyarlanan filmin 10 yıl önce yakılmaktan ''kurtulan'' tek kopyası TRT'de yayınlandı. 1998- Fransa'da sinema dalında düzenlenen ''Sadoul Ödülü''nü, yönetmenliğini Zeki Demirkubuz'un yaptığı ''Masumiyet'' adlı film kazandı. 2005- Türkolog Prof. Dr. Fahrettin Kırzıoğlu 88 yaşında Ankara'da vefat etti. 2005- Pulitzer ödüllü Amerikalı oyun yazarı Arthur Miller öldü. 2006- Milliyet gazetesi yazarı Abdi İpekçi'yi öldürmek ve 2 ayrı gasp olayı nedeniyle daha önce 36 yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ali Ağca, aynı davada yeni Türk Ceza Kanunu'ndan yeniden yargılandı. Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi, lehte hükümleri göz önüne alarak, Ağca'yı 21 yıl 8 ay hapse mahkum etti. | |
| 11 ŞUBAT
1847- Bilim adamı Edison doğdu. 1926- Siirt Milletvekili Mahmut Bey'in (Soydan) kurduğu Milliyet gazetesi yayına başladı. 1936- İstanbul'da kar fırtınası: Binalar yıkıldı, 120 kadar tekne battı ve Unkapanı Köprüsü parçalandı. 1945- İngiltere Başbakanı Sir Winston Churchill, ABD Cumhurbaşkanı Franklin Roosevelt ve Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Josef Stalin'in bir araya geldiği, 4 Şubatta başlayan Yalta Konferansı sona erdi. İkinci Dünya Savaşı sonrasında, dünya düzeninin esasları belirlendi. 1953- İstanbul Gazeteciler Cemiyeti ''Gericilikle Savaşım'' için ''Ulusal Dayanışma Cephesi'' kurmayı kararlaştırdı. 1959- Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla ilgili Zürih Anlaşması, Türkiye ile Yunanistan arasında imzalandı. 1961- Adalet Partisi, Ragıp Gümüşpala'nın başkanlığında kuruldu. 1965- ABD Başkanı Lyndon B. Johnson, hava ve deniz kuvvetlerine, Kuzey Vietnam Halk Cumhuriyeti'ndeki askeri hedeflerin bombalanması emrini verdi. 1979- İran'da Humeyni yanlıları Başbakanlık binasını ele geçirdi; Şah'ın Başbakanı Bahtiyar istifa etti. 1990- Güney Afrika'da ırkçı rejime karşı savaşan Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC) lideri Nelson Mandela, özgürlüğüne kavuştu. 2001- Eski Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nezih Demirkent vefat etti. 2006- Alman arkeologlar, Şanlıurfa'daki Göbekli Tepe Mabedi'nde, insanlığın en eski haber sistemi olarak tanımladıkları ve günümüzde kullanılan yazının ilkel biçimi olan işaretler buldular. | |
| | | SERKAN11 {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 1081 Yaş : 30 Nerden : KOCAELİ İş/Hobiler : -MeKaNcI- Lakap : aDS_Coo (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : !^^SeRkAn^^! (S.ADIM) : boşver sALLa (YAŞIM) : 13_14 gircem (NERELİ) : ***TOkat*** (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 4682590022212 Ödülü : Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: -MeKaNcI-
| Konu: Geri: Tarihte ßugün C.tesi Eyl. 27, 2008 2:29 pm | |
| oo neler olmuş nelerRR sAoll | |
| | | | Tarihte ßugün | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|