SERKAN11 {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 1081 Yaş : 30 Nerden : KOCAELİ İş/Hobiler : -MeKaNcI- Lakap : aDS_Coo (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : !^^SeRkAn^^! (S.ADIM) : boşver sALLa (YAŞIM) : 13_14 gircem (NERELİ) : ***TOkat*** (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 4682590022212 Ödülü : Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: -MeKaNcI-
| Konu: Intel, ‘Türkiye ve Orta Doğu e-Dönüşüm C.tesi Eyl. 27, 2008 3:05 pm | |
| Intel, ‘Türkiye ve Orta Doğu e-Dönüşüm İnisiyatifi’ni başlattı
Intel, bölgedeki ekonomi, eğitim ve teknolojiye ilişkin desteğini artıracak uzun soluklu bir program olan ‘Türkiye ve Orta Doğu e-Dönüşüm İnisiyatifi’ni başlattı. Programa göre Intel, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da teknoloji yeteneklerinin teşvik edilmesine, bilgi transferine ve istihdam yaratılmasına yardımcı olmak için, dört önemli alandaki yatırımını artıracak: Yerel Girişimcilik, Eğitim, Bilgisayar Kullanımının Artması ve Özel Teknik Uzmanlıklar.
Intel Başkan Yardımcısı ve EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Genel Müdürü Brian Harrison, “‘Türkiye ve Orta Doğu e-Dönüşüm İnisiyatifi’, bizim için çok önemli olan Türkiye ve Orta Doğu pazarlarında yeni teknoloji merkezleri geliştirme konusundaki çabalarımızın, çalışmalarımızın göstergesidir. Intel, dünyadaki gelişen pazarlarda teknoloji yatırımlarında öncülük yaptı. Hızlı büyüyen bölgelerde teknolojik gelişmelerde büyük bir umut gördük. ‘e-Dönüşüm İnisiyatifi’ programında üstlendiğimiz projeler, daha ileri sermaye yatırımlarının kritik yapı taşlarıdır.
Stratejik ve sistemli bir planlama dahilinde geliştirilen yatırımlarla Intel, bölgede ekonomik gelişmeyi ve insan yaşamının kalitesini artırmayı teşvik ederek, teknolojinin getirebileceği tüm kazançları bölgeye taşımayı hedeflemektedir” dedi.
Intel META (Ortadoğu, Türkiye ve Afrika) Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Intel şu anda, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki çeşitli ülkelerde önemli Bilgi Teknolojileri aktivitelerini sürdürüyor. Gelecek dönemde bölgesel yazılım geliştiriciler ve diğer yerel teknoloji girişimcileri için daha fazla destek; tüm seviyelerdeki eğitime daha fazla yatırım; daha yaygın şekilde erişilebilen en son bilişim ve iletişim teknolojilerini (kablosuz Internet de dahil) sunmak için daha fazla çaba ve bölgeye hizmet veren önemli sektörlerde uzmanlar yetiştirmeye daha fazla ağırlık verilecek.” dedi.
Amaç ekonomik gelişmenin hızlandırılmasına yardımcı olmak
Harrison, pazarın liberalleşmesinin ve reformların yayılmasının, bölgeyi uzun süredir cazip bir yatırım hedefi haline getirdiğine işaret ediyor. Teknolojik yenilikçilik, gelişmiş bir altyapı, iş dünyasına yakın devlet politikaları, esnek ve yetenekli iş gücü, Türkiye ve Orta Doğu’ya daha fazla yatırım çekme açısından önemli nitelikler. Aynı zamanda bölgedeki devletlerin dış kaynaklı yatırımları ülkelerine çekebilmelerine yardımcı olmak için, bilim, mühendislik ve teknoloji niteliklerinin geliştirilmesine gittikçe daha fazla odaklanmasıyla birlikte Intel de, bu önemli teknolojik ve ekonomik dönüşüme yardımcı olmak için destek ve kaynak sağlıyor.
Intel şu anda, teknolojinin kullanımını artırmak için çeşitli yerel yönetimler, kurumlar, işletmeler, sivil ve kar amacı gütmeyen organizasyonlar, program geliştiriciler, yerel kurumlar ve diğer grup ve organizasyonlarla çalışıyor. Son on yıl içinde Intel, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika‘da altı bölge ofisi ile operasyonlarını genişletti: İstanbul, Kahire, Riyad, Beyrut, Dubai ve Kazablanka.
Yerel girişimciler için destek
Intel,Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da, yerel yazılım geliştiriciler, sistem entegratörleri ve diğer girişimcilerle çalışıyor:
• Bölgenin 60 Şehrinde Kanal Programları – Intel, yerel endüstriyi desteklemek ve yerel sistem entegratörleri ile ilişkileri geliştirmek için tasarlanmış olan, bölgenin en aktif kanal programlarını yürütüyor. Intel, 2004’ten beri Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 70 şehirde farklı aktiviteler gerçekleştirdi ve şu anda bölgede 4.400 kanal iş ortağı ile çalışıyor.
• Mısır’da Intel Geliştirici Forumu – Intel’in bölgedeki ilk forumu olan 2005 IDF (Intel Geliştirici Forumu), bölgenin Bilgi Teknolojilerine verilen önemi gösteriyor. Önemli temaları arasında, Araştırma ve Geliştirme, Mobilite ve İletişim Teknolojileri, güvenlik gelişmeleri, mobil ve modüler platformlar var.
• Mısır’da Yazılım Geliştirme Merkezi – Bu merkez, 2005’te Kahire’de, bölgede Intel’in Yazılım Ağı aktivitelerini desteklemek için kuruldu. Intel, bağımsız yazılım girişimcilerinin uygulamalarını son teknoloji platformlarına uyarlamalarına ve yeni yazılım trendlerini takip etmelerine yardımcı olarak, yıllardır bölgenin yazılım geliştiricileri ile aktif olarak çalışıyor.
• Orta Doğu’da Intel® Software College – Intel Nisan 2005’de son Intel platformlarını, araçlarını ve teknolojilerini kullanan yazılım geliştiricilere eğitim vermek için bölgede ilk Software College’ı kurdu. Yazılım performansını optimize etmek ve müşterilerin uygulamalarını Intel platformlarında daha iyi çalışır hale getirmek için, yöntemler ve sorun saptama teknikleri sağlıyor.
• Bölgesel Yazılım Güçlendirme Programı – Bu program, girişimcilerin ve şirketlerin çözümlerini pazara sunma ve müşterilerine ulaştırmalarına destek olmak amacıyla 2000 yılında oluşturuldu. Intel’in teknik, pazarlama ve iş geliştirme yardımı, yerel yazılım geliştiricilerin, yeni ürünler geliştirmelerine ve yeni pazarlar yaratmalarına yardımcı olarak, global teknoloji arenasında en gelişmiş fikirlere erişmelerini sağlıyor.
Eğitim projeleri
Intel, Türkiye ve Orta Doğu’da bir dizi eğitim projesi yürütüyor:
• Türkiye, Ürdün ve Mısır’da Intel Gelecek için Eğitim – Türkiye ve Ürdün’de 2003’te, Mısır’da ise 2004’te başlayan bu program, öğretmenlere sınıftaki eğitime Bilgi Teknolojileri’ni entegre etmeleri konusunda bilgi veriyor. Intel şu anda programları geliştirmek için Suudi Arabistan, Lübnan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile görüşüyor. Bugüne kadar bölgede Intel Gelecek için Eğitim programında 55.000’den fazla öğretmen eğitim aldı, yaklaşık 2 milyon öğrencinin de sınıf deneyimleri iyileştirildi. Bu çalışmaların gelişmesi için Intel, okullarda bilgisayar laboratuarları oluşturma konusunda da destek veriyor.
• Mısır’da Intel Öğrenci Programı – Intel, 2005’te Mısır’da Intel Öğrenci Programı’nı başlattı. Bu program teknolojik literatürü, problem çözümünü ve işbirliği niteliklerini (özellikle bugünün bilgi ekonomisindeki başarı için gerekli nitelikleri) öğretmek için tasarlanmış, okul sonrası, topluluk temelli bir programdır. Devlet kurumları ve devletin dışındaki kurumlarla işbirliği halinde geliştirilen program, uygun bir müfredat programı ile 8-16 yaşlarındaki öğrencilere kılavuzluk eden eğitimli elemanları kullanıyor. Program, yüksek kaliteli, teknoloji temelli eğitim fırsatları yoluyla, gelişen pazarların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.
| |
|