SERKAN11 {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 1081 Yaş : 30 Nerden : KOCAELİ İş/Hobiler : -MeKaNcI- Lakap : aDS_Coo (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : !^^SeRkAn^^! (S.ADIM) : boşver sALLa (YAŞIM) : 13_14 gircem (NERELİ) : ***TOkat*** (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 4682590022212 Ödülü : Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: -MeKaNcI-
| Konu: GerÇek Dostluk BÖyle Olur Çarş. Eyl. 10, 2008 5:36 pm | |
| Çok samimi iki dost ve arkada?lardy. Fakat bir tanesi çok kurnaz atylgan ve hareketli, di?eri ise çok saf, dürüst ve sessizdi. Bir gün kurnaz olan arkada? , di?er arkada?yn yanyna giderek i?lerinin bozuldu?unu söyler ve kendisinden para ister. Samimi dostu onu hiç kyrmaz ve elindeki bütün parayy arkada?yna verir. Arkada?y bu parayla i?lerini düzeltir. Bir süre sonra kurnaz olan yine arkada?ynyn yanyna gider ve arkada?ynyn evlenmek üzere oldu?u ni?anlysyny çok be?endi?ini ve kendisine vermesini ister. Arkada?y çok ?a?yryr, ne diyece?ini bilemez.Fakat aralarynda o kadar kuvvetli bir sevgi vardyr ki arkada?yna hayyr diyemez, ni?anlysyny arkada?yna verir.
Zaman içinde Saf olanyn i?leri bozulur ve birden arkada?y aklyna gelir ben ona syky?ty?ynda iyilik yapmy?tym diyerek arkada?ynyn i? yerine gider ve kendisine çaly?masy için i? vermesini ister. Arkada?y ona i? vermez. Bizimki pi?manlyk ve üzüntü içinde geri döner ama yinede arkada?yna kyzamaz. Bir gün sokakta dola?yrken yanyna hasta ve ya?ly bir adam yakla?yr. Fakir oldu?u için ilaç alamady?yny söyler. Bizimki ya?ly adamca?yza acyr, istedi?i ilaçlary alyr ve adamca?yza verir. Kysa bir süre sonra ya?ly adamyn öldü?ünü duyar. Ya?ly adam çok zengindir ve bütün mirasyny kendisine byrakmy?tyr.
Saf adam artyk zengindir. Biraz da sevdi?i dostuna olan kyrgynly?yyla dostunun i? yerinin kar?ysynda bir ev alyr ve oraya yerle?ir. Bir gün evinin kapysyny dilenci bir kadyn çalar. Ya?ly kadyn çok aç oldu?unu, kendisine yemek vermesini ister. Bizim saf hiç dü?ünmeden kadyny içeri alyr karnyny doyurur, Kimsesi olmady?yny ö?rendi?i kadyna; Kendisinin de yanlyz oldu?unu söyler ve bu evde birlikte ya?yyalym sen evin i?lerini ve yemekleri yaparsyn der, ya?ly kadyn hiç dü?ünmeden kabul eder. Bir süre sonra ya?ly kadyn bizimkine, kendine uygun bir kyz bulup evlenmesini söyler. Bizimki böyle bir kyzy nasyl bulaca?yny, kendisinin tanydy?y olmady?yny söyler.Ya?ly kadyn ona uygun bir kyz tanydy?yny ve kendisiyle görü?türebilece?ini söyler. Görü?meler sonucunda evlenmeye karar verilir ve dü?ün davetiyeleri basylyr. Bizimkisi kyrgyn oldu?u halde çok samimi dostunu yinede unutamamy?tyr. Biraz da geldi?i konumu görmesi açysyndan samimi arkada?yna da davetiye gönderir . Dü?ün günü gelir çatar. Saf adam dü?ün salonunda bir ?eyler söylemek iste?iyle mikrafonu alyr ve ba?lar ya?adyklaryny anlatmaya; Eskiden çok sevdi?im bir dostum vardy. Bir gün i?leri bozulunca benden borç para istedi elimdeki bütün parayy verdim. Evlenmek üzere oldu?um ni?anlymy çok be?endi?ini söyleyerek benden istedi. Çok üzülerek onu da kendisine verdim . Çünkü biz gerçek dosttuk onun üzülmesini istemedim. i?lerim bozuldu?unda onun fabrikasyna gittim ve çaly?mak için kendisinden i? istedim. Bana i? vermedi. çok üzüldüm, ama yinede arkada?yma kyzmyyorum .çünkü biz gerçek dosttuk. Bu konu?ma üzerine kurnaz olan arkada?y daha
fazla dayanamaz mikrofonu eline alyr ve ba?lar konu?maya; Benim de bir zamanlar çok sevdi?im bir dostum vardy. Y?lerim bozuldu?unda kendisinden para istedim, bütün parasyny bana verdi. Sonra ondan ni?anlysyny istedim, üzülerek ni?anlysyny da verdi. Ni?anlysyny istememin nedeni o kadynyn arkada?yma layyk olmamasyydy (Hayat kadynyydy) Kendisi çok saf oldu?u için arkada?ymy o kadyndan bu ?ekilde kurtardym.Y?leri bozuldu?unda gelip benden i? istedi, Arkada?ymy kendi emrimde çaly?tyramazdym, o yüzden i? vermedim. Günün birinde kar?yla?ty?y ya?ly adam benim babamdy. Babam ölmek üzereydi, onu arkada?ymyn yanyna ben gönderdim ve mirasyny ona ben byraktyrdym. Evine gelen dilenci kadyn benim annemdi.Ona bakyp iyi ya?amasyny sa?lamak için gönderdim. ?u anda evlenmekte oldu?u kyz de benim kyz karde?im. Onu arkada?ymla evlenmesine ben ikna ettim. De?erli misafirler, i?te biz böyle dostuz. Dostlukla ve Sevgiyle kalyn. | |
|