***{MeKaN}***
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

***{MeKaN}***

wWw.mEkAnN.mUtLuFoRuM.OrG
 
AnasayfaSERKANGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SERKAN11
{***KRAL***}
{***KRAL***}
SERKAN11


Erkek Mesaj Sayısı : 1081
Yaş : 30
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : -MeKaNcI-
Lakap : aDS_Coo
(ENERJİ) :
Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Left_bar_bleue49 / 10049 / 100Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Right_bar_bleue

(REPP) :
Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Left_bar_bleue21 / 10021 / 100Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Right_bar_bleue

(PAYLAŞIM) :
Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Left_bar_bleue45 / 10045 / 100Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Right_bar_bleue

(TAKIMI) : Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Fenerbahce
(ADIM) : !^^SeRkAn^^!
(S.ADIM) : boşver sALLa
(YAŞIM) : 13_14 gircem
(NERELİ) : ***TOkat***
(KANKA\'LIK) :
Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Left_bar_bleue88 / 10088 / 100Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Right_bar_bleue

(SİTE GÜCÜ) :
Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Left_bar_bleue34 / 10034 / 100Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Right_bar_bleue

(AVATAR) : Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Bayrakqb6
Ruh Hali : Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Cesaretli
Hayvanım : Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Esek
(Seviye) : Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Biere9
Rep Puanım : 4682590022212
Ödülü : Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Araba
Kayıt tarihi : 08/09/08

mEkAnN
mEkAnN: -MeKaNcI-

Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Empty
MesajKonu: Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar   Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar Icon_minitimeC.tesi Eyl. 13, 2008 3:59 pm

Yiyeceklerin saklanma koşulları sağlığınızı doğrudan etkiliyor. Kış
yiyeceklerinin hazırlanması ve korunması konusunda bazı noktalara büyük
özen göstermek gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği
Daire Başkanlığı uzmanları tarhananın güneş altında kurutulması başta
B2 vitamini (riboflavin) olmak üzere bir çok besin öğesinin kaybına
neden olur. Bu nedenle tarhananın güneş altında değil gölgede veya
üzerinde ince bir örtü ile kurutulması gerekmektedir diyor.

Reçel yaparken
Reçel yapılacak meyvelerin ezik ve çürük olmaması, uygun miktarda şeker
kullanılması, saklanırken köpürme ve kristalleşmenin olmaması
gerekiyor. Turşu yapımında ve sonrasında salamuranın yüzeyinde zar
oluşmaması için hava ile temasını en az düzeyde tutan temiz kaplar
kullanılmalı ve yiyecekler hazırlanırken çok iyi yıkanmalı. Besinler
cam kaplarda saklanmalı.

Sebzeleri dondururken
Dondurulacak sebze ve meyveler, mevsimine göre seçilmeli, kaliteli
olmalı, temiz soğuk suyla iyice yıkanmalı, aynı boyutta olanlar
seçilmeli ve kullanılacak malzemeler temiz olmalı. Bu arada sebzeler
dondurulmadan önce kaynar suda 3-4 dakika haşlamalı ve soğutulduktan
sonra bekletmeden bir seferde tüketilecek miktarlarda paketlenip
dondurulmalı. Besinler, dondurucudan çıkarıldıktan sonra oda
sıcaklığında veya su içinde çözdürülmemeli, bu işlem sadece
buzdolabının alt bölmelerinde yapılmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://mekann.benimforum.org
 
Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
***{MeKaN}*** :: Eğlence :: Yemek Tarifleri & Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: