SERKAN11 {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 1081 Yaş : 30 Nerden : KOCAELİ İş/Hobiler : -MeKaNcI- Lakap : aDS_Coo (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : !^^SeRkAn^^! (S.ADIM) : boşver sALLa (YAŞIM) : 13_14 gircem (NERELİ) : ***TOkat*** (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 4682590022212 Ödülü : Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: -MeKaNcI-
| Konu: PRATIK BILGILER 2 C.tesi Eyl. 13, 2008 4:00 pm | |
| Patatesi iyi kızartmak
Patates kızartırken iki şeye dikkat etmelisiniz. Birincisi, soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır.İkinci dikkat edeceğiniz şey, onları yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak. Tuz fazla yağı ve buharı emer. Kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar.
Meyveli kek yaparken...
Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın.
Salata için doğru soğan...
Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizde fayda var. Bu sayede hem doğrarken gözünüzü yakmaz, hem kolay dilimlenir, hem de görünüşü daha parlak olur.
Soğanın ağlatmasına izin vermeyin
Soğanın ağlatmasına artık izin vermeyin. Ve bu da öyle zor bir şey değil, inanın. Soğanları soyar veya doğrarken, dişlerinizin arasında bir-iki kibrit çöpü tutarsanız, size bu 'gaddarlığı' yapamayacaktır.
Unun kalitesini anlamak
En iyi cins rafine unlar çok beyaz renkte veya hafif sarıya çalar beyazlıkta olanlar ve ele yumuşak gelenlerdir. Unun kalitesini anlamak için, avuç içine bir miktar alarak sıkın. Un etraftan fışkırırsa kuru ve kaliteli, avuç içinde kalıp gibi kalırsa, rutubetli demektir. Rutubetli un daha az dayanır, unu ne kadar rutubetsiz ve hava alan yerlerde saklarsanız, o kadar uzun süre kullanabilirsiniz.
Bal nasıl saklanır?
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan balın saklama koşullarına dikkat edilmezse şekerlenir ve besin değeri kaybolur. Bu yüzden bal kavanozunu sıcak olmayan serin ve karanlık bir yerde saklamak daha iyi olacaktır. Gün ışığı alan bal bozulur. Ayrıca kavanozun kapağı açık kalırsa nem alır ve tadı acımtrak olur.
Mikrodalga fırınlar
Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir aksine yemeklere zarar vermez. Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha çok muhafaza eder. Yemekleri gereğinden çok ısıtıp bekletmek yüzünden oluşan bakterileri de engellemiş olur.
Ekmek bayatlamaması için
Eğer evde ekmek yapıyorsanız, içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve ezilmiş patates ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacaktır.
Pilav pişirmek maharet ister
Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktır. Pilavsız bir öğün düşünemiyorsunuz. Tüm yemeklerinizin yanına kocaman bir pilav tenceresi hazır duruyor. Pilava bu kadar düşkünseniz, değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza gidecektir. Bunun için, piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin. Kokusuna bayılacaksınız. Pilav pişirdiğiniz zaman ocaktan aldıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp, 5-10 dakika bekletin. Kağıt havlu pilavın buharını çeker. Böylece pirinçler birbirine yapışmaz ve hamur olmaz. Bir gece önceden kalan pilavı ısıtmak çoğu kişiye zor gelir. Tencerenin dibi tutar, pirinçler birbirine yapışır, alt taraf ısınır, üst taraf soğuk kalır vs... Bu durumda pilav kabını kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun. Hatta bir süre ocakta tutun. Pilavınız çabucak ısınacaktır
Kolay domates soymanın yolu!
Domatesleri kolayca soyabilmek için 20 saniye kadar sıcak suyun içine bırakın ve hemen süzgeçle alın. Sonra soğuk sudan geçirip keskin bir bıçakla kabuklarını soyun. Bu işlem, domates kabuklarının yumuşamasını ve kolayca soyulmasını sağlayacaktır. Ancak bu metodu sadece yemek pişirmede kullanacağınız domateslerde uygulayın.
Sebzeler pişerken kötü kokuyorsa
Bazı sebzeler pişerken etrafa pek de hoş olmayan kokular saçabilir. Özellikle de soğan, sarmısak, karnabahar ve lahana gibi içinde keskin koku veren kükürtlü maddeler bulunanlar… Pişirme esnasında soğan ve sarmısakta bu koku hafifler ancak lahana ve karnabaharda pişirme süresi uzadıkça koku da artar. Aslında bu problemi çözmenin yolu oldukça basittir. Yemeğinizi pişirirken içine çok az miktarda damlatacağınız sirke bu sorunu çözmeye birebirdir. Ayrıca bu tip sebzeleri fazla bekletmemeye, tazeyken kullanmaya özen göstermeye ve sebzeleri fazla pişirmeyip yumuşayıp ezilmeye başladıklarında ateşten indirmeye de dikkat etmelisiniz.
Pişirme hatalarını düzeltmek için...
Çorbanızın tuzu fazla kaçtıysa, bir patatesi kabuklarını soyup ikiye kestikten sonra, çorba tenceresinin içine atın. Çorbanız çok sulu olduysa, hazırlayacağınız bir meyaneyle kıvamını ayarlayabilirsiniz. Bunun için iki kaşık eritilmiş Sana'yı bir kaşık unla karıştırıp ve bu karışımı pişmekte olan çorbanıza yavaş yavaş | |
|
_int_ _***CO ADMİN***_
Mesaj Sayısı : 219 Yaş : 30 Nerden : anAdOlu (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : yoq (S.ADIM) : yoq (YAŞIM) : 14 (NERELİ) : anadalu (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : Rep Puanım : 100 Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: 12
| Konu: Geri: PRATIK BILGILER 2 Perş. Eyl. 25, 2008 3:33 pm | |
| | |
|