***{MeKaN}*** wWw.mEkAnN.mUtLuFoRuM.OrG |
|
| |||HABER_ARSİVİ||| | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
SERKAN11 {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 1081 Yaş : 30 Nerden : KOCAELİ İş/Hobiler : -MeKaNcI- Lakap : aDS_Coo (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : !^^SeRkAn^^! (S.ADIM) : boşver sALLa (YAŞIM) : 13_14 gircem (NERELİ) : ***TOkat*** (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 4682590022212 Ödülü : Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: -MeKaNcI-
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Ptsi Eyl. 15, 2008 3:54 pm | |
| Savcıdan hâkime sitem gibi dilekçe
Savcı Mehmet Tamöz, rüşvet vermekten yargılanan eski vekili tahliye eden hâkime sitem dolu bir dilekçe yazdı. Savcı, "Rüşvet veren kişi tutuklanmalı" dedi..
Hâkime rüşvet verdiği iddiasıyla tutuklanan eski Mardin bağımsız milletvekili Süleyman Bölünmez'i serbest bırakan hâkime, soruşturmayı yürüten savcı sitem dolu bir dilekçe yazdı. "Simsar" operasyonu kapsamında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun akaryakıt istasyonlarına verdiği cezayı kaldırması için Konya'da bir hâkime rüşvet verdiği gerekçesiyle tutuklanan Bölünmez, avukatı aracılığıyla 4 ayrı mahkemeye itirazda bulundu. 4 mahkeme itirazı reddetti. 20 Mart'ta tutuklanan Bölünmez, 5'inci başvurusu sonrasında nöbetçi 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere 17 Nisan'da serbest bırakıldı. Mahkeme kararında, telefon dinlenmesiyle elde edilen delillerin yan delillerle desteklenmesi gerektiği, Bölünmez'in her pazartesi karakola gidip imza atması koşuluyla tahliye edildiği vurgulandı. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz, Bölünmez'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakan karara karşı sitem dolu bir itiraz dilekçesi kaleme aldı. Savcı Tamöz 6 sayfalık dilekçesinde, "rüşvet pazarlığı" konuşmalarına da yer verdi ve hâkime rüşvet veren bir kişinin tutuklanması gerektiğini belirtti.
HUKUK DERSİ VERDİ Konya'da hâkim M.K.'nin verdiği karara atıfta bulunan ve kararın hukuka aykırı olarak verildiğini vurgulayan Tamöz "Şüpheliler, görüşmelerde, söz konusu kararı mahkeme hâkimine verdikleri para karşılığında aldırdıklarını kabul etmektedirler" dedi. Bir hâkimin bu şekilde karar vermesinin "üzüntü verici" olduğunu büyük harflerle ifade eden Savcı Tamöz, "ÜZÜLEREK SÖYLEMEK GEREKİ- KİR Kİ, mahkeme hâkiminin bu şekildeki tavrı üzüntü vericidir" dedi. Savcı Tamöz, dilekçesinin sonunda Bölünmez'in tahliyesine itiraz etti. Tamöz, Bölünmez'in "delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme" girişiminde bulunabileceği gerekçesiyle yeniden yakalanma emri çıkarılmasını istedi. | |
| | | SERKAN11 {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 1081 Yaş : 30 Nerden : KOCAELİ İş/Hobiler : -MeKaNcI- Lakap : aDS_Coo (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : !^^SeRkAn^^! (S.ADIM) : boşver sALLa (YAŞIM) : 13_14 gircem (NERELİ) : ***TOkat*** (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 4682590022212 Ödülü : Kayıt tarihi : 08/09/08
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Ptsi Eyl. 15, 2008 3:55 pm | |
| MEB'de görevden alma silsilesi
Milli Eğitim Bakanlığı'na ait atama kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Atama kararlarına göre, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği'ne Sema Gezgincan getirildi. Iğdır MillEğitim Müdürü Cemil Öztürk başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı. Öztürk, 2003 yılında Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütürken, 2003 yılında görevden alınmıştı. Bir yıl sonra mahkeme kararıyla bu görevine geri dönen Öztürk, tekrar Bakanlık kararı ile merkez de görevlendirildi. Daha sonra tekrar görevine dönen Özütürk, bugün yine görevinden alındı.
NİĞDE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILMAZ 4 GÜN GÖREV YAPABİLDİ
Niğde MillEğitim Müdürü Mürsel Yılmaz'ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınmasına karar verildi. Yılmaz, Çanakkale'de Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yaparken aralarında bazı AKP'li Belediye Başkanları'nın da olduğu birkaç kişiyle sürtüşme yaşadığı için Ordu'ya tayin edilmişti. Daha sonra mahkeme kararıyla görevine 2 kez dönmesine rağmen Yılmaz, 3 Mart 2008 tarihinde son olarak da Niğde'ye atanmıştı. Burada 4 gün görev yapan Yılmaz, 7 Mart'ta ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen bir yazı ile Bakanlık Müşavirliği'ne atandığını öğrendi. Yılmaz Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda ise Niğde'deki görevinden alındı.
Erzurum MillEğitim Müdürlüğüne, Mehmet Rağip Üye atandı. Üye, Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü görevini de yerine getirmişti. Ardahan MillEğitim Müdürü Şemsettin Görgülü de başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı. Elazığ MillEğitim Müdürlüğü görevine ise Hasan Dal atandı.
(ANKA) | |
| TSK Personel Kanunu değişti
5758 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yasaya göre, emeklilik hakkını kazanan subay, astsubay ve uzman jandarmalar ocak ve şubat aylarının dışında temmuz ve ağustos aylarında da emekliliklerini isteyebilecekler.
TSK'ya katılmadan önce lisansüstü eğitim yapanlara meslek hayatının başında, 15 yıla kadar kıdem verilmesine imkan sağlayan hüküm yürürlükten kaldırılarak, aynı eğitim veya eğitim kariyeri olan personel arasında eşitsizlik giderildi.
Bu düzenlemede, TSK bünyesinde herhangi bir sınıfta subay olarak istihdam edilen personele hangi seviyeden olursa olsun yapacağı her türlü eğitim için toplam en fazla 3 yıl kıdem verilmesi dikkate alınıyor. Fakülte ve yüksek okulları bitirenlerden, yedek subay veya er kaynağından muvazzaf subaylığa geçirilenlerden, subay nasbedilmesinden önce tıpta uzmanlık veya doktora öğrenimi tamamlayanlar ile doçentlik unvanı alanlara; aynı eğitim seviyesi veya akademik kariyerine haiz diğer muvazzaf personel gibi lisansüstü öğrenim kıdemi alma olanağı getiriliyor.
İSTİFA SÜRESİ
TSK eğitim-öğretim kurumları ile yurt içi ve yurt dışı fakülte ve yüksek okullarda öğrenim görenler; lisans seviyesinde 4. sınıfın, ön lisans seviyesinde 2. sınıfın, orta öğretimde son sınıfın temmuz ayının son gününe kadar okul masraflarını ödemek suretiyle istifa edebilecek. Fakülte, yüksek okul veya meslek yüksek okullarından mezun olup da astsubay nasbedilmek üzere temel askerlik eğitimine alınanlar, yemin ettikten sonra astsubay nasbedilinceye kadar geçecek süre içinde kendilerine yapılan masrafları ödemek şartıyla istifa etme hakkına sahip olacak.
Yapılan hesaplamada masraflar, sarf tarihinden tahsil tarihine kadar geçen süre içinde kanuni faiziyle birlikte hesaplanacak.
KADROSUZLUK TAZMİNATI
Milli güvenlik bilgisi dersi öğretmeni olarak görevlendirilecek personele, 7 saatin üzerinde girdiği ek dersler için ücret ödenecek. Kendi isteğiyle emekli olan kıdemli albaylara, ''kadrosuzluk tazminatı'' ödenecek.
Uygulamada birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla çocuk için sağlık yardımı yaş sınırı, çocuğun öğrenim durumuna bakılmaksızın 25'e yükseltilecek. Ayrıca evlenmemiş kız çocukları için aranan ''yardım edilmediği halde muhtaç olma'' şartı kaldırılarak, bu kişilerin evleninceye kadar sağlık yardımından yararlanmasına imkan sağlanıyor.
Soruşturma ve kovuşturması devam eden personele, davaları bitinceye kadar rütbe bekleme süreleri ile rütbe karşılığı yaş haddi uygulanmayacak. Bu personelin TSK'ya kalabileceği azami süre, emsali çıkışlıların görev süresi kadar uzatılacak.
Askeri kurumlar dışındaki okullarda ders veren subay ve astsubaylara 7 saati geçmemek üzere ek ders görevi verilebilecek. Bu görevi yürütenlere ek ders ücreti ödenebilecek.
(AA) | |
| Siirt'te askeri araç devrildi: 8 er yaralandı
Siirt'te yemin töreninden dönen kısa dönem erleri taşıyan askeri aracın devrilmesi sonucu 8 er yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Siirt 3. Komando Tugayında düzenlenen yemin törenine katıldıktan sonra birliklerine dönen kısa dönem erleri taşıyan askeri araç, Siirt-Aydınlar yolu üzerindeki Bağtepe kavşağında devrildi. Kazada isimleri henüz belirlenemeyen 8 er yaralandı. Siirt Asker Hastanesine kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
AA | |
| Bingöl'de askeri araç mayına çarptı: 3 yaralı
Bingöl'ün Adaklı ilçesi kırsal kesiminde PKK terör örgütü mensuplarınca önceden yola döşenen mayın askeri aracın geçişi sırasında patladı. Meydana gelen patlamada 3 asker yaralandı.
Patlamada yaralanan 1 astsubay ve 2 er Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.
(CİHAN) | |
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Ptsi Eyl. 15, 2008 3:56 pm | |
| Mayın tuzağı: 4 ölü
Güvenlik yetkilileri, Batman'ın Sason ilçesinde meydana gelen mayın patlamasında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını söylediler...
Batman'ın Sason ilçesinde köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında terör örgütünce yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren ve yaralananların isimleri belirlendi.
Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, sabah saat 09.30 sıralarında Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesi ile ilçe arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüsün geçişi sırasında terör örgütü mensupları tarafından yola yerleştirilen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 3 vatandaşın hayatını kaybettiği 2'si ağır 5 vatandaşın da yaralandığı belirtildi.
Yaralılara ilk müdahalenin Sason Devlet Hastanesinde yapıldığı kaydedilen açıklamada, ağır yaralı olan iki vatandaşın Batman Devlet Hastanesine sevk edildiği bildirildi. Açıklamada, ''meydana gelen olayla ilgili olarak güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı soruşturma ve operasyon devam etmektedir'' denildi.
Valiliğin açıklamasına göre olayda Selim Çelik, Mehmet Can Yaşar ve Abdülmecit Akman yaşamını yitirdi, Veysel Gün, Nihat Çakıcı, Mehmet Aslan, Mahmut Aslan ve Medeni Çelik de yaralandı. Araç şoförü Rıza Bozkurt ise patlamadan yara almadan kurtuldu.Açıklamada, Vali Recep Kızılcık'ın helikopterle olay yerine gittiği belirtildi.
TEDAVİ GÖREN YARALILARDAN BİRİ ÖLDÜ
Batman'ın Sason ilçesinde köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında terör örgütünce yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e yükseldi.
Patlamada yaralanan ve Batman Devlet Hastanesinde yapılan tedavinin ardından helikopterle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Medeni Çelik, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çelik'in ölmesiyle patlamada ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.
Patlamadan yaralı olarak kurtulan Veysel Gün, Nihat Çakıcı, Mehmet Aslan, Mahmut Aslan'ın tedavisi ise sürüyor.
SİİRT'TE 1 ASTSUBAY İLE 1 KORUCU YARALANDI
Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen mayının imha işlemi sırasında 1 astsubay ile 1 geçici köy korucusu yaralandı.
Siirt'in Şirvan ilçesi Boylu köyü yoluna mayın yerleştirildiği bilgisini alan güvenlik güçleri, olay yerine gelerek mayın imha çalışmasına başladı.
İmha işlemi sırasında çevreye saçılan taşlara hedef olan geçici köy korucusu Lezgin Dede (34) ile ismi öğrenilemeyen bir astsubay yaralandı.Köy korucusu Dede Siirt Devlet Hastanesine, astsubay ise Asker Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
AA | |
| PKK'ya indirilen en önemli darbe
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik gerçekleştirilen son hava harekatının bugüne kadar örgüte darbe vurma açısından yapılan en önemli operasyonlardan birisi olduğunu söyledi.
Genelkurmay Başkanlığı, 1 Mayıs'ı 2 Mayıs'a bağlayan gece Irak'ın kuzeyinde Kandil Dağı'nda PKK'ya ait 43 hedefin havadan vurulduğunu ve 150'den fazla örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.
Avrupa Günü nedeniyle Köşk'te verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Son operasyon darbe vurma açısından şimdiye kadar yapılan en önemli operasyonlardan birisi" diye konuştu.
Gül, "PKK ile mücadelede ve Irak konusunda önemli bir dönem içinde olduğumuzu söyleyebilirim" dedi. Başta Milli Güvenlik Kurulu olmak üzere Irak ve PKK konularını tartıştıklarını ve bu tartışmalar sonucunda yeni politikalar oluşturulduğunu söyleyen Gül, Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ile ilgili son dönemdeki açıklamalarını da takdir ettiğini kaydetti.
Gül, "Türkiye'nin niyeti terörle mücadele... Terörle mücadele ederken bu kadar sivil gözeten, dikkat eden bu kadar nokta hedefleyen bir başka ülke yoktur. Bunu Irak'takiler Iraklı Kürtler de gördü" dedi.
Barzani, hafta başında yaptığı açıklamada Türkiye ile aralarındaki "psikolojik engellerin" ortadan kalktığını, sorunların siyasi yollardan çözülmesinden yana olduklarını söylemişti.
"Geçmişte büyük bir güven bunalımı vardı, bunlar (Barzani'nin açıklamaları) güveni yeniden oluşturma açısından önemli" diyen Gül, "Türkler ile Kürtleri ölesiye düşman gösteren PKK belasının aradan çıkarılması" durumunda işlerin daha da iyileşeceğini vurguladı.
"TÜRKİYE İÇİNE KAPANMAMALI"
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Türkiye'de kutuplaşma olduğu yolundaki sözlerinin hatırlatılması üzerine de Gül, "Türkiye'nin içine kapanmaması lazım. Stratejik hedefleri zedeleyecek şey içine girmemesi lazım" dedi.
"Türkiye'nin böyle bir konjonktürde, böyle bir bölgede en kuvvetli olması gereken bir yıldır" diye konuşan Gül, Türkiye'nin etrafında geleceği belirleyecek kararların alınacağı bir dönemden geçildiğini hatırlattı.
Avrupa'da da siyasi konjonktürün değiştiğini ve Türkiye'nin "kimseye fırsat vermemesi gerektiğini" vurgulayan Gül, kendisinin de bazı polemikler içine çekilmek istediğini söyledi. Gül, "Bazı şeyleri daha açık söylemiyorsam bundandır" diye ekledi.
"MÜZAKERE SÜRECİ İÇ POLİTİKADAN ETKİLENMEMELİ"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, katılım müzakerelerinin Türkiye'nin ve istisnasız bütün Avrupa Birliği ülkelerinin ittifakla ve en yüksek düzeydeki siyasi iradeleriyle başladığını ifade ederek, "Bu husus, müzakere sürecindeki güçlüklerin aşılması için iki tarafa da gerekli yasal ve siyasi zemini sağlamaktadır. Teknik niteliği ağır basan katılım müzakereleri sürecinin bazı Avrupa ülkelerindeki veya Türkiye'deki iç politika mülahazalarından ve tartışmalarından etkilenmemesine herkes özen göstermelidir" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Günü dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyonda bir konuşma yaptı. Gül, 58 yıl önce bugün, birleşik bir Avrupa'nın "barış" için kaçınılmaz olduğu inancıyla, Avrupa bütünleşmesinin ilk adımlarının atılmasının önerildiğini belirterek, "Geriye baktığımızda bu inancın ne kadar isabetli olduğunu görmekteyiz. Bugünün Avrupası, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi değerleriyle, bir barış, istikrar ve refah alanıdır. Sadece seçkin bir grubun hayali olarak başlayan Avrupa Birliği düşüncesi, artık halkların gerçeğine dönüşmektedir" dedi.
TÜRKİYE İLE AB STRATEJİK HEDEFTE BİRLEŞTİ
Bir Avrupa ülkesi olan Türkiye'de "Avrupa Günü"nü kutlarken, milyonlarca insanın paylaştığı ortak değerleri ve ortak bir ideali vurguladıklarını belirten Gül, Türkiye'nin Avrupa kültürü ve başlıca Avrupa kurumları ile ilişkilerinin tarihsel nitelikte olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, aynı şekilde, Türkiye'nin de Avrupa kültürüne ve kurumlarına katkılarının köklü ve derin olduğunu ifade ederek, "Türkiye ve Avrupa Birliği, bugün ise stratejik bir hedefte birleşmiş bulunmaktadırlar. Türkiye bakımından, Avrupa ile bütünleşme süreci, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ******'ün koyduğu çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda başlamıştır ve devam etmektedir" diye konuştu.
AB'nin demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına, sosyal haklara, serbest piyasa ekonomisine ve kültürel çeşitliliğe dayanan temel değerlerinin gerek Cumhuriyetin felsefesi ve uygulamaları, gerekse Anayasanın temel ilkeleriyle tam bir uyum içerisinde olduğuna işaret eden Gül, şöyle konuştu:
"Bu doğrultuda devletimizin ve halkımızın, bütün kurum ve kesimleri ile katıldığı geniş bir mutabakat çerçevesinde büyük mesafeler katedilmiştir. Avrupa ile bütünleşme projesinin gerektirdiği dönüşümler kesintisiz reformlarla devam edecektir. Bu nedenle 2008'in Türkiye açısından bir Avrupa Yılı olacağını özellikle bir kez daha tekrarlamak istiyorum."
"TÜRKİYE AB'NİN GÜVENİLİRLİĞİ İÇİN BİR GEREKLİLİK"
Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa'nın gelecek tasavvurunda Türkiye'nin yer almış olmasının Avrupa'nın da siyasi, ekonomik, kültürel ve diplomatik gücünü pekiştirecek bir anlayışı yansıttığını söyleyerek, "Bu proje aynı zamanda küresel etkileri bakımından da değerlendirilmelidir. Geleceğin Avrupası, medeniyetlerarası çatışma endişesini ortadan kaldıracak bir barış ve refah merkezi olmalıdır ve olacaktır. Türkiye'nin de tam üyesi olacağı böyle bir Avrupa, dünya barışı, istikrarı, uyumu ve refahı için başat rol oynamaya adaydır.
Türkiye-AB bütünleşme süreci işte bu anlayış içinde, yapıcı bir yaklaşım ile teşvik edilmelidir. Bu, Türkiye'ye verilmiş olan taahhüdün gereği olduğu gibi, AB'nin kendi gelecek tasavvuru ve güvenilirliği bakımından da bir gerekliliktir" dedi. Gül, Türkiye'de de, Avrupa'nın önündeki meselelerin kendi meseleleri olduğunun bilinciyle, bunları daha iyi kavramak bunların çözümüne daha fazla katkıda bulunmaya çalışmaları gerektiğini söyledi.
"İÇ POLİTİK TARTIŞMALARDAN ETKİLENMEMELİ"
Katılım müzakerelerinin Türkiye'nin ve istisnasız bütün Avrupa Birliği ülkelerinin ittifakla ve en yüksek düzeydeki siyasi iradeleriyle başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu husus, müzakere sürecindeki güçlüklerin aşılması için iki tarafa da gerekli yasal ve siyasi zemini sağlamaktadır. Teknik niteliği ağır basan katılım müzakereleri sürecinin bazı Avrupa ülkelerindeki veya Türkiye'deki iç politika mülahazalarından ve tartışmalarından etkilenmemesine herkes özen göstermelidir" dedi.
Gül, şöyle konuştu: "Katılım müzakerelerine paralel olarak, toplumumuzun tüm kesimlerinin AB ile bütünleşme süreci hakkında bilgi sahibi kılınması ve bu sürece dahil olması büyük önem taşımaktadır.
Aynı şekilde, Türkiye'nin dinamizminin ve Avrupa'ya katacağı değerlerin Avrupa halklarınca daha iyi anlaşılmasına ihtiyaç bulunduğu da görülmektedir. Dolayısıyla, karşılıklı olarak yanlış anlamaların giderilmesi, doğru bilgilere ulaşılması, önyargılardan kurtulunması ve saptırmaların önlenmesi bu süreçte büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda iletişim odaklı faaliyetleri çok önemsiyorum. Bu faaliyetlere ivme kazandırılmasını gönülden diliyorum.
AJANSLAR | |
| Tuzla tersaneleri bir can daha aldı
Tuzla tersaneleri bir can daha aldı
AA
Tuzla'daki Selah Tersanesi'nde bulunan bir geminin kazan dairesinde meydana gelen patlamada İzzet Güder isimli işçi hayatını kaybetti.
PATLAMADA, BİRİ KADIN MÜHENDİS 4 KİŞİNİN YARALANDIĞI ÖĞRENİLDİ
Tuzla'da yapımı süren bir geminin makine dairesinde gaz sıkışması sonucu meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü patlamada, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Selah Tersanesi'nde yapımı süren ''Atlantik'' adlı kuru yük gemisinin makine dairesinde boş bir kazanda saat 15.00 sıralarında patlama meydana geldi.
Patlamada İzzet Güder hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. İzzet Güder'in cesedi Tuzla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Patlamada yaralanan Serkan Üveyir ile Kenan Can Tuzla Devlet Hastanesinde, mühendis Selin Baharkır ile Hüseyin Erdur ise Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğtim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kenan Can'ın tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Ölen ve yaralanan 5 kişinin bir taşeron firmaya bağlı olarak çalıştıkları bildirildi.
Patlamanın gaz sıkışması sonucu meydana geldiği ifade edildi. Geminin patlama dairesinde itfaiye ekiplerinin çalışma ve incelemeleri sürüyor.
GAZETECİLERE AÇIKLAMA YAPILDI
Tuzla'daki bir tersanede, 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı patlamanın, ''çalışma ve personel bulunmayan noktada meydana geldiği'' öne sürüldü.
Selah Tersanesi önündeki gazetecilere dağıtılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Saat 14.30 sıralarında H-52 No'lu Proje'nin ana güvertesinde çalışma ve personel olmayan bir mahalde, sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama olmuştur. Patlama sonucu ne yazık ki 1 işçi hayatını yitirmiştir. Patlamaya ilişkin, yetkili kurumlarca gerekli incelemeler sürmektedir. Patlamanın nedeniyle ilgili açıklama daha sonra yapılacaktır.''
Bu arada, patlamada hayatını kaybeden İzzet Güder'in, ''Atlantik'' adlı gemide kaynak çalışması yaptığı öne sürüldü.
Patlamada isabet eden çeliğin, Güder'in başını kopardığı öğrenildi.
Güder'in cesedi, otopsi için Tuzla Devlet Hastanesinden Adli Tıp Kurumu morguna nakledildi.
Yaralanan 4 kişinin ise patlama sırasında montaj çalışması yaptıkları bildirildi.
Bu arada, bomba imha uzmanı ekipler de kuru yük gemisine çıkarak inceleme yaptı | |
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Ptsi Eyl. 15, 2008 3:57 pm | |
| Kira Gelirinde Bu İkili Lider
Ev sahiplerinin kira geliri bildirimlerine göre, Türkiye'de kiraların en yüksek olduğu iki il, İstanbul ve Antalya olarak belirlendi. Düzce ve Hakkari, beyan edilen ortalama kira tutarlarıyla, gelişmişlik sıralamasında kendilerine fark atan birçok ili geride bıraktı.
Gelir İdaresi Başkanlığına göre, 2007 yılı içinde elde edilen gayrimenkul sermaye iratları için geçtiğimiz Mart ayında 764 bin 306 adet beyanname verildi.
Bu beyannamelerde, toplam kira geliri 5 milyar 148 milyon 632 bin 148 YTL olarak bildirildi. Bunun karşılığında da mükelleflere 1 milyar 289 milyon 422 bin YTL vergi tahakkuk ettirildi.
265 bin beyannamenin verildiği İstanbul'da, toplam kira geliri tutarı 2 milyar 854 milyon 854,9 bin YTL, bunun vergisi de 689 milyon 620,6 bin YTL olarak belirlendi.
Gayrimenkul sermaye geliri olanlar, Ankara'da 102 bin 43, İzmir'de 65 bin 934, Bursa'da 27 bin 920, Antalya'da da 25 bin 700 adet beyanname verdi.
Bu beyannamelerdeki kira geliri miktarı da, Ankara'da 627 milyon 782 bin YTL, İzmir'de 415 milyon 556 bin YTL, Bursa'da 170 milyon 568 bin YTL, Antalya'da ise 162 milyon 926 bin YTL oldu.
Mükelleflerin beyan ettiği kira gelirleri, ülkede en fazla kiranın İstanbul ve Antalya'da ödendiğini de ortaya koydu.
Beyannamelerde yer alan rakamlara göre, İstanbul'da ortalama kira tutarı 898 YTL'yi buluyor. Bu rakam, sıralamada Ankara ve İzmir'i geride bırakan Antalya'da 528 YTL olarak hesaplanıyor.
İzmir 525 YTL, Ankara 513 YTL, Bursa 509 YTL, Muğla 499,5 YTL, Düzce de 433 YTL ile İstanbul ve Antalya'nın arkasında sıralanıyor.
Bu illerimizi de aylık ortalama 398 YTL'lik kira ile Adana, 388 YTL ile Kayseri, 386 YTL ile Van ve 378 YTL ile de Van takip ediyor.
Beyanlara göre, Kilis, Ağrı, Malatya gibi iller de, kendilerine göre daha gelişmiş yörelerden çok daha fazla kira geliri elde edilen iller arasında yer alıyor.
Beyan listesinin son 3 sırasında ise Şırnak, Muş ve Adıyaman bulunuyor.
Bu illerimizden Şırnak'da ortalama kira 103 YTL, Muş'da 102 YTL, Adıyaman'da ise 77 YTL olarak hesaplanıyor.
Bu arada Gelir İdaresi Başkanlığı, beyanname verme döneminin sona ermesinin ardından kira geliri elde edip de, bunu bildirmeyenlere yönelik takibat başlattı | |
| Türkiye'deki Sarkozy'ler, Merkel'ler
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti, MHP ve CHP'nin Avrupa Birliği'ne (AB) bakışlarının farklı olduğunu belirterek, "Bizde de Sayın Sarkozy'ler, Sayın Merkel'ler var" dedi. Çelik, ulusalcı kesimin AB karşıtı tutumlarını da eleştirdi. "Liselerarası AB Bilgi Yarışması Ödül Töreni" Ankara Dedeman Oteli'de düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Törene, Bakan Çelik'in yanı sıra AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn de katıldı. Törende bir konuşma yapan Çelik, öğrencilere, AB yolundan dönmemeleri uyarısında bulundu. Kendilerine 'ulusalcı' diyen bazı kesimlerin AB karşıtı programlar yaptıklarını kaydeden Çelik, "Kendilerine ulusalcı diyen bazı çevreler gençlerimize yönelik maalesef AB karşıtı bir propaganda yapıyorlar. Nedir bu propagandanın özü ? Biz, AB'ne girersek milli egemenliğimizi yitiririz, milli bütünlüğümüzü yitiririz, kendimizi olmaktan çıkarız. Sevgili gençler, AB'nin 27 üyesi var. Milli egemenliğini yitiren, dinlerinden, dillerinden, bayraklarından vazgeçen var mı ? Yok böyle bir şey. Bunlar tamamen ve maalesef çirkin bilgilendirmeler. Dinimiz elden gider lafları da kuyruklu yalan. Yunanlılara gelin Katolik olun diyen oldu mu ?" diye konuştu.
Türkiye'nin bir ayağının kendi değerleri üstünde olacağını ve dünyaya açık bir politika sergileyeceğini belirten Çelik, 'AB içinde Türkiye'yi istemeyen liderler var' eleştirilerine de değindi. Çelik, "AB üyeleri Türkiye hakkında farklı konuşuyor. Sayın Sarkozy (Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy), Sayın Merkel (Almanya Başbakanı Angela Merkel) farklı konuşuyor diyorlar. AB üyesi 27 ülkenin siyasi parti, lider ve sivil toplum kuruluşlarının aynı şeyi düşünmeleri beklenebilir mi? Bizde dahi AK Parti'nin, CHP ve MHP'nin AB bakışları aynı mı? Bizde de sayın Sarkozy'ler, Sayın Merkel'ler var. Onlar da AB'ye karşı" dedi.
REHN: "KENDİMİ DUYGUSAL HİSSETTİM"
Programda bir konuşma yapan Olli Rehn ise milli değerlere atıfta bulundu. Yarışmaya katılan liselerin geldiği 15 ilin isimlerini iyi bir Türkçe ile tek tek sayan Rehn, salondan alkış aldı. Programın açılışında okunan İstiklal Marşı'na atıfta bulunan Rehn, "İstiklal marşını okurken benzer özelliklerimiz olduğunu anladım. Kendimi çok duygusal hissettim. Ben bizim marşımızı genelde Formula 1 yarışmalarından sonra dinliyorum. Finli pilot Mika Hakkinen birinci olduktan sonra" diye konuştu.
Öğrencilere, "Hem iyi bir Türk vatandaşı olup, hem de AB'ye taahhütler altına girebilirsiniz" diyen Rehn, "Belki birgün içinizden birisi Türkiye'den atanan AB Komisyon üyesi olabilir. Ama ümit ediyorum ki siz komisyon üyesi olacak yaşa gelmeden önce Türkiye AB üyesi olacaktır" diye konuştu.
BİRİNCİ İSTANBUL ŞEHREMİNİ LİSESİ
AB Bilgi Büroları ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri`nin bulunduğu 15 ilde (İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Antalya, Denizli, Mersin, Samsun, Trabzon, Van, Gaziantep, İzmir, Edirne, Kayseri ve Diyarbakır) birinci olan okulların temsilcileri Ankara'da düzenlenen yarışmada birinci olmak için gayret gösterdi.
Ödül töreninde yarışmaya katılan bütün okulların öğrencilerine ve öğretmenlerine ödül verildi. Yarışmada birinciliği İstanbul'dan Şehremini Anadolu Lisesi, ikinciliği 60. Yıl Anadolu Lisesi, üçüncülüğü de Denizliden Erbakır Fen Lisesi elde etti.
Rehn ve Bakan Çelik, dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek fotoğraf çektirdi. Üç okul öğrencilerine derecelerini gösteren kupalar verilirken, birinci olan okul, Brüksel ve Berlin gezisine katılacak. Ödül törenine, Çelik ve Rehn'in yanı sıra AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, bakanlık bürokratları ve dereceye giren okulların öğrencileri de katıldı | |
| Key'de Ödenecek Para Belli Oldu
Key'de Ödenecek Para Belli Oldu Resmi büyütmek için tıklayın Key Hesabının Tasfiyesi Kapsamında Hak Sahiplerine Ödenecek Toplam Tutar Belli Oldu.
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ödenecek toplam tutar belli oldu. Hak sahiplerinin listelerinin tasfiye halindeki Emlak Bankasına bildirildiği tarih olan 29 şubat itibariyle, Emlak Konut GMYO'nun net aktiflerinin değeri, 2 milyar 928 milyon YTL olarak belirlendi. Bunun yüzde 61'i olan 1 milyar 786 milyon YTL, hak sahiplerine nema ve anapara olarak ödenecek. KEY ödemelerinden yaklaşık 7.5 milyon kişinin yararlanacağı tahmin ediliyor.
2 aylık süre uzatımına gidilmemesi halinde, Mayıs sonundan itibaren Emlak Konut GMYO'nun belirleyeceği plan çerçevesinde anapara ve nema ödemesi yapılacak.
Edinilen bilgilere göre hak sahiplerinin alacağı konut edindirme yardımı, sistemde kaldığı süreye göre belirlenecek.
Ancak 1999 yılı sonu itibariyle anapara ve neması toplamı söz gelimi 300 YTL olan bir hak sahibi, Emlak Konut GMYO'nun net aktiflerinin değerindeki artış ve KEY haksahiplerinin şirket sermayesindeki yüzde 60,96'lık (yaklaşık yüzde 61) pay dikkate alınarak, 4,51 değerleme katsayısı ile çarpılarak elde edilen rakam olan, 1353 YTL KEY parası alabilecek.
Bu rakam, kişinin sistemde kaldığı süreye, kişi adına yatırılan anaparaya göre değişecek.
KESİN LİSTE, AY SONUNA KADAR BİLDİRİLECEK
KEY hesabının tasfiyesine ilişkin mevzuata göre, hak sahiplerine ilişkin kesin liste, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi tarafından bu ay sonuna kadar Emlak Konut GMYO'ya bildirilecek.
Bu sürenin, bir defaya mahsus olmak üzere '2 aya kadar' uzatılması mümkün. Ancak çalışmaların süre uzatımına gidilmeyecek şekilde tamamlanması öngörülüyor. Bu durumda, 30-31 Mayıs'ta listelerin bildirilmesi halinde Emlak Konut GMYO; nakit ödemeler için ödeme planı ve süresi belirleyecek. Nakit ödemeler için ayrıca, Ziraat Bankası ile de protokol yapılacak.
Tasfiyeye ilişkin kanuna göre, hak sahiplerinin KEY ana para tutarları, 1 Ocak 1987 ile 29 Aralık 1999 tarihleri arasındaki dönem için (tasfiye işlemleri süren) Emlak Bankasının 6 aylık vadeli mevduat faizi ile nemalandırılmıştı. Nemalandırmada, 29 Aralık 1999'dan sonraki dönem için ise ilgili kuruluşların hak sahiplerinin listelerini tasfiye halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne bildirme süresi sonu olan 29 Şubat'taki Emlak GMYO'nun net aktif değeri dikkate alınacak.
Buna göre, 29 Şubat 2008 itibariyle Emlak Konut GMYO'nun net aktif değerinin (KEY hesaplarının temsil eden) yüzde 60,96'sının, tasfiye halindeki Emlak Bankası tarafından KEY hesaplarına mahsuben ayni sermaye olarak Emlak Konut GMYO'ya devredilen taşınmaz karşılığı olan 395 milyon 751 bin 717 YTL'ye oranı esas alınarak nema hesaplanacak.
Emlak GMYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin'in verdiği bilgiye göre, 29 Şubat 2008 yılı itibariyle şirketin net aktiflerinin değeri, 2 milyar 928 milyon YTL olarak belirlendi. Bunun yüzde 61'i, 1 milyar 786 milyon YTL'si KEY sahiplerinin payını temsil ediyor. Yani KEY ödemelerinde kullanılabilecek tutar.
KEY hak sahiplerinin payının, 29 Aralık 1999'dan 29 Şubat 2008 döneminde 4,51 kat değerlendiği belirlenirken, hak sahiplerinin alacakları KEY tutarının hesaplanmasında 4,51'lik değerleme katsayısı kullanılacak.
RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMASI SORUN
Mevzuata göre, Emlak Bankası KEY Birimi tarafından Emlak Konut GMYO'ya iletilen listenin Resmi Gazetede de ilan edilmesi gerekiyor. Ancak, 7,5 milyondan fazla çıkması beklenen hak sahibi listesinin Resmi Gazetede yayımlanması da ayrı bir sorun oluşturuyor.
Hak sahibi listelerinin yayımlanacağı Resmi Gazetenin 'binlerce' sayfayı bulabileceği belirtilirken, bu hacimdeki Resmi Gazetenin çok fazla sayıda basılmasının da mümkün olamayabileceği belirtiliyor. Diğer taraftan yetkililer, bu listelerin elektronik ortamda Ziraat Bankasına iletileceğini, ayrıca Emlak Konut GMYO'nun veya TOKİ'nin internet sitelerine de konabileceğini belirtirken, hak sahiplerinin ille Resmi Gazete olmasının gerekmediğini vurguladılar.
Buna göre kapsamdaki kişiler, ödeme sürecinin ilan edilmesinden sonra, Ziraat Bankası'na doğrudan gidebilecekler, yani Resmi Gazete'ye bakmalarına gerek bulunmuyor. TC kimlik numaralarını veya sosyal güvenlik numaralarını vererek, hak sahipliği ve ödemelere ilişkin bilgilerine ulaşabilecekler.
KEY hesabı kesintilerine 1995 yılında son verilmesinden itibaren, 1999 yılına kadar Emlak Bankası hesaplarında tutulan ve hesapta biriktiği kabul edilen 395 trilyon liralık tutar karşılığı, Emlak Konut GMYO'ya ayni sermaye olarak gayrimenkul verilmişti. Bu tutar, şirket sermayesinin yaklaşık yüzde 61'ine denk geldiği için, ödeme tarihindeki net aktif değerin yüzde 61, ana para ve nema ödemesinde kullanılacak.
1 Ocak 1987'de yürürlüğe giren 3320 sayılı kanun uyarınca, 31 Aralık 1995'e kadar işverenler, istihdam ettikleri kişiler için KEY hesabına para yatırmıştı. KEY hesabına yapılan işveren kesintileri, 1 Ocak 1996'dan itibaren sıfırlanmıştı. Kişi başına kesinti, 3 bin 500 lira ile başlayıp, en son 80 bin liraya yükseltilirken, sistemde tam olarak katılan kişilerin anaparasının 6 milyon 156 bin TL olduğu ifade edilmişti | |
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Ptsi Eyl. 15, 2008 3:58 pm | |
| ABD, PKK'ya Af mı İstiyor?
Türk Ocakları Uzunköprü Şubesi'nin düzenlediği "Türkiye ve Terör" konulu sempozyuma konuk olarak katılan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı. Pamukoğlu, Türk ordusunun yabancı topraklarda gezen bir ordu gibi olduğuna değinerek, "Sonu gelmeyen kahrolsun PKK öyküsü yıllardır dilimizde. Kürdistan devletini kuracaklar. ABD bizden PKK'ya genel af çıkartmamızı isteyecek." dedi. PKK'nın şu anda hem dağda hem de mecliste olduğuna değinen Pamukoğlu, "Bugüne kadar bu kadar saldırgan, bu kadar saygısız, bu kadar dilleri sivri, bu kadar cesaretli değillerdi. Şimdi çok saldırgan oldular. Bu cesareti nerden alıyorlar. Ya emir veren devlet olursun, ya da emir alan olursun. Bu, tarihten bu yana böyle gelegelmiştir. Cesareti olmayan bir toplumdan özgür olması beklenemez." şeklinde sözlerini tamamladı.
Pamukoğlu Türkiye'nin konuşarak yaşayan bir topluma dönüştüğünü ifade ederek, herkesin konuştuğunu, laf ürettiğini, herkesin iş yapmaktan kaçtığını ifade etti. Toplayıcı olmadan, birleştirici olmadan, lider olmadan işlerin yoluna girmeyeceğini anlatan Pamukoğlu, PKK terör örgütünün lafla bitirilemeyeceğini, planlı bir çalışmayla millletçe kenetlenerek birlik beraberlik içerisinde bitirebileceğini anlattı. Pamukoğlu PKK meselesinin ileride nasıl anlatılacağını bilmediğini vurgulayarak, "PKK'yı tarihçilerimiz ileride nasıl yazacak, nasıl anlatacak çok merak ediyorum. Çok da iyi anlatacaklarını zannetmiyorum. Bu topraklar üzerinde yabancıların tarihten bu yana gözü var. Bunu da PKK ile gidermek istiyorlar." diye konuştu | |
| Google, TV reklam işine giriyor
Uzunca bir süredir Google üzerinden reklam vermek isteyenler için çalışan AdWords hizmeti TV reklamlarıyla genişletiliyor. Artık sitenizin reklamını internetten verebileceksiniz. Sitelerinin tanıtımını yapmak isteyenlerin başvurduğu kaynaklardan birisi de Google AdWords sistemi. Bilindiği gibi web sitesi sahipleri bu sistem üzerinden diledikleri tarih ve saat aralığında, bütçede ve coğrafyada metin reklamları vererek internet üzerinden milyonlarca kullanıcıya ulaşabiliyorlardı. AdWords hizmetinin bir eklentisi olarak Google şimdi de TV reklamlarını getiriyor. Google TV reklamları hizmetinde de AdWords'e benzer şekilde bir işleyiş var. Vermek istediğiniz reklamın ülkesi, bu ülkede reklam verebileceğiniz TV kanalları, yayınlanacak saat, hedeflenen izleyici kitlesi, bütçeniz ve reklam tipini seçtikten sonra değişiklikleri kaydediyorsunuz. Reklamlarınız dönmeye başladıktan 24 saat sonra yine bu hesabınız üzerinden girip izlenme oranı ve gösterimle ilgili tüm detaylı raporlara da göz atabiliyorsunuz. Detaylar için: http://www.google.com/adwords/tvads/ | |
| YouTube'taki ******’e hakaret içerikli görüntüler için suç duyurusunda bulunuldu.
YouTube'taki ******’e hakaret içerikli görüntüler için suç duyurusunda bulunuldu.Anadolu Radyo Televizyon, Gazete ve Yayıncılar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Muammer Başer, dünyanın en önemli görüntü paylaşım sitesi YouTube'ta büyük önder Mustafa Kemal ******’e yönelik hakaret içerikli görüntülerin yayımlandığını öne sürerek, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Anadolu Radyo Televizyon,Gazete ve Yayıncılar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Muammer Başer, YouTube'ta ******'e hakaret edildiğini savunurken bu site hakkında gerekli işlemin yapılması için Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptıklarını söyledi. | |
| | | _int_ _***CO ADMİN***_
Mesaj Sayısı : 219 Yaş : 30 Nerden : anAdOlu (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : yoq (S.ADIM) : yoq (YAŞIM) : 14 (NERELİ) : anadalu (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : Rep Puanım : 100 Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: 12
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Ptsi Eyl. 15, 2008 4:01 pm | |
| ne çok haber var yav saolun arkadaşlar | |
| | | _sagopa_ *(YENİ-ÜYEMİZ)*
Mesaj Sayısı : 91 Yaş : 32 (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : Ad (S.ADIM) : soyat (YAŞIM) : düzgün yas (NERELİ) : _*istanbul*_ (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : Rep Puanım : 100 Ödülü : Kayıt tarihi : 09/09/08
mEkAnN mEkAnN: mekann_19866
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Salı Eyl. 16, 2008 5:51 pm | |
| ne çok konu var burad saolaun | |
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Çarş. Eyl. 17, 2008 3:36 pm | |
| bir şey değil kankalar işim | |
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Çarş. Eyl. 17, 2008 5:34 pm | |
| Çelebi: Taksim'i bize kapatmayın
Çelebi: Taksim'i bize kapatmayın
DİSK Genel Başkanı Çelebi, "Bizim de çalışanlar olarak İstanbul'u felç etme gibi bir derdimiz yok. Bizim derdimiz; özgürce çalışanların sorunlarını alanda, Taksim'de ifade etmektir. Biz bir koldan da yürürüz. Mesele, burada işi gerilimsiz atlatmanın bütün yol ve yöntemlerini bulmak. Bizim derdimiz gerilim yaratmak değil, bu sorunu barışçıl, şölen içinde sonlandırmaktır. Bizim kitlesel olarak Taksim'e çıkma irademiz devam ediyor" diye konuştu.
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Başbakan Tayip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le yaptıkları görüşmeye ilişkin bilgi verdi.
TAKSİM'İ BİZE KAPATMAYIN
Çelebi, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, Erdoğan'a DİSK, KESK ve Türk-İş olarak 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama yönündeki taleplerini ilettiklerini aktarırken, Erdoğan'ın Taksim Meydanı'nın bir miting alanı olmadığını, Taksim'in miting alanı haline dönüşmesinin ise İstanbul'un yaşanmaz noktada olacağına ilişkin kaygılarını kendilerine söylediği kaydetti. Çelebi, görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi:
"Bizim de çalışanlar olarak İstanbul'u felç etme gibi bir derdimiz yok. Bizim derdimiz; özgürce çalışanların sorunlarını alanda, Taksim'de ifade etmektir. Başbakan'a biz bunları ilettik. İstanbul Valisi Güler'in dün açıklaması vardı "3 koldan yürüyecekler, İstanbul İstanbul olmaktan çıkar" gibi. Biz bir koldan da yürürüz. Mesele, burada işi gerilimsiz atlatmanın bütün yol ve yöntemlerini bulmak. Bizim derdimiz gerilim yaratmak değil, bu sorunu barışçıl, şölen içinde sonlandırmaktır."
KONFEDERASYON BAŞKANLARI HÜKÜMETTEN YANIT BEKLİYOR
Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısına katılması gerektiği için görüşmenin erken bitirildiğine dikkat çeken Çelebi, konfederasyon başkanları olarak 14.30-15:00 saatlerinde Başbakan Erdoğan ve ilgili bakanlıklardan konuşla ilgili sonuç alacaklarını söyledi. Çelebi, "Bizim kitlesel olarak Taksim'e çıkma irademiz devam ediyor" diye konuştu.
TALEPLERİMİZİ TAKSİM'DE HAYKIRACAK BİR BİLİNCİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
1 Mayıs kutlamalarının "anma" şeklinde yapılmasına yönelik söylemleri de değerlendiren Süleyman Çelebi, "Başbakan ve Vali de bunu daha önce söyledi. Orada bir sorun yaşamıyoruz. Haksızlık yapılmasın, 300-500 kişilik anmayı her zaman söylüyorlar. Miting olmayabilir, anma da olabilir, basın toplantısı da olabilir Burada isme takılmak önemli değil, ismin dışında oraya kitlesel çıkışımızın engellenmeyeceği, taleplerimizi orada haykırabileceğimiz bilinci oluşturmaktır" dedi.
(ANKA) | |
| AK Parti Şener ve Erdem için beklemede
AK Parti Şener ve Erdem için beklemede
Eski Bakan Abdüllatif Şener ile Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'in, son günlerde Hükümete ve AKP'ye yönelik eleştirileri parti içinde rahatsızlık yarattı. AKP yönetimi ise her iki isim hakkında şimdilik bekleme kararı aldı.
AKP'ye açılan kapatma davasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştiriler yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.
Eski Bakan Şener'in sert eleştirileri karşısında parti yönetimi de, "Şener istifa etsin" şeklinde tepkilerini dile getirmeye başladılar.
Öte yandan partiyi sert bir dille eleştiren diğer isim ANAP kökenli Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'in de parti içinde sıkıntı yarattığı belirtildi.
AKP, şimdilik Şener ve Erdem konusunda disiplin mekanizmasını işletmeme kararı aldı. AKP içinden bazı milletvekilleri, "Şener'in, merkez sağda yeni bir oluşum arayışları içerisine girdiği ve parti kuracağı yönündeki" haberleri ise "Bizim kendisi için bir işlem yapmamıza gerek kalmaz, direk kendi istifa eder" şeklinde değerlendirdiler.
Bu arada, AKP Disiplin Kurulu üyeleri Ordu Milletvekili Enver Yılmaz ve Trabzon Milletvekili Kemalettin Köktaş eski Bakan Şener ve Kırıkkale Milletvekili Erdem hakkında parti yönetiminden bir talep gelmediğini belirterek, "Disiplin Kurulu'nun doğrudan vereceği bir karar değil. Partinin en üst yönetim kararı olan MYK'nın talebi olursa, biz o zaman işlem yaparız. Bu konuda henüz bir talep gelmedi" dediler.
(ANKA) | |
| Memati evlendi
Kurtlar Vadisi'nde 'Memati' karakterini canlandıran Gürkan Uygun, dünya evine girdi. Ünlü oyuncu, Biri Bizi Gözetliyor (BBG) isimli yarışma programından tanınan Şebnem Ceylan'la hayatını birleştirdi. 26 Nisan Cumartesi akşamı evleneceği öğrenilen Uygun, düğünü gizli tutmak tarihi bir gün öncesine aldı. Caddebostan'da bir mekanda gerçekleşen düğün töreninde Gürkan Uygun'un şahitliğini Necati Şaşmaz yaparken; düğün törenine dizideki rol arkadaşları ve yakın dostları olmak üzere 300 kişilik davetli katıldı. | |
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Çarş. Eyl. 17, 2008 5:35 pm | |
| havalar ısındı kenelere dikkat
Havaların Isınması ile Kene Vakaları Yaşanmaya Başladı. Kocaeli'de Kene Tarafından Isırılan Üniversiteli Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı.
Havaların ısınması ile kene vakaları yaşanmaya başladı. Kocaeli'de kene tarafından ısırılan üniversiteli öğrenci hastaneye kaldırıldı.
Geçen yıl kene ısırması nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Havaların ısınması ile vakalar tekrar yaşanmaya başladı. Bu vakalardan biri de Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan H.K'nin (21) başına geldi. Arkadaşları ile Kandıra ilçesine piknik yapan H.K., eve döndüğünde vücudunda yanmalar başladığını hissetti.
Öğrencinin vücuduna bakan arkadaşları keneyi gördü. Hemen Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan üniversiteli öğrenci, tedavi altına alındı. Doktorlar tarafından yapılan incelemede kenenin zehirli olmadığı öğrenildi. H.K tedavi edildikten sonra taburcu edildi
alıntıdır... | |
| Cudi Dağı abluka altında
Cudi Dağı abluka altında ŞIRNAK (İHA) - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarının devam ettiği Şırnak'ta, Cudi Dağı'na çok sayıda komando ve köy korucusu sevkedildi. Cudi Dağı'nda teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerin şehit edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda komando ve bölgeyi karış karış bilen köy korucuları sevkedildi. PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Cudi ve Gabar Dağı'nda konuşlanan Mehmetçikler bölgede kuş uçurtmuyor. Mehmetçiklerle birlikte operasyonlara katılan köy korucuları teröristlerin kaçabileceği noktalarda 24 saat elleri tetikte nöbet tutarken Süper Kobra ve Skorsky tipi helikopterler, Mehmetçiklere havadan destek veriyor. | |
| Hüseyin Üzmez tecavüzden tutuklandı
Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir yazar, 14 yaşındaki kıza tecavüz ettiği iddiasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Mahkeme, kızın annesini de tutuklayarak cezaevine gönderdi. Alınan bilgiye göre, 14 yaşındaki L.Ç. ve babası B.Ç.'nin 2 ay önceki şikayetiyle Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Yapılan teknik takip sonucu 14 yaşındaki kıza tecavüz ettiği iddia edilen yazar H.Ü. (77) ve kızın annesi L.C., polis tarafından dün gece gözaltına alındı | |
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Çarş. Eyl. 17, 2008 5:36 pm | |
| ******, yeniden genel başkan
Ankara - CHP 32. Olağan Kurultayı'na tek aday olarak katılan Antalya Milletvekili Deniz ******, 1021 oyla yeniden Genel Başkan seçildi. Kurultay'da 1231 delegeden 1105'i genel başkan seçimi için yapılan oylamaya katıldı. ******, 1021 oyla yeniden genel başkan seçildi. 84 oy geçersiz sayıldı. ******, 9 Eylül 1992 tarihinde CHP'nin yeniden açıldığı 25. Olağan Kurultay'da ilk kez genel başkan seçildi. O tarihten sonra gerçekleştirilen kurultaylarda da görevini koruyan ******, bugün yapılan 32. Olağan Kurultay'da 10. kez delegeden destek aldı. | |
| Konu: Geri: |||HABER_ARSİVİ||| Çarş. Eyl. 17, 2008 5:36 pm | |
| Ömer Gürcan: MHP'yi CIA kurdu!
1960’lı yıllardan günümüze Türkiye’nin derin dehlizlerinde tasarlanıp, sahnelenen oyunların arkasındaki güçler deşifre oluyor. MHP ve Alparslan Türkeş’in CIA ile ilişkisi, askeri müdahalelerde Amerika’nın rolü, solcuların İslamiyet hakkındaki yanılgıları, İnönü’nün niçin paraya fotoğrafını bastırdığı, Ömer Gürcan niçin bütün genarelleri öldürmeyi dahi düşünebildiklerini ve Türkiye’nin içinde bulunduğu kuşatılmışlığı nasıl aşacağı Gündem Ankara’da konuşuldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iki eski subayı, 68 kuşağı öğrenci hareketlerinin iki aktif ismi Sarp Kuray ve Ömer Gürcan, Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Ankara’da, derin devletin Türkiye tarihindeki izlerine yönelik ilginç tespitlerde bulundular.
1960–1980 yılları arasında yaşanan gençlik olaylarının arkasında kimler vardı?
Sarp Kuray: Burjuva sınıfı kendi sorunlarını aşamadığı zaman, asker ve üniversite vurucu güç olarak öne çıkar. Bu gücün önemini gören Amerika ve Sovyetler Birliği, bu müdahaleleri kendi lehlerine yönlendirmeye çalışmışlardır. Sovyetler, Irak ve Suriye gibi ülkelerde bu gücü yönlendirerek Bass tipi rejimler oluşturmuşlardır. Türkiye’de ise 12 Mart, 12 Eylül müdahaleleriyle Amerika kendi çıkarlarını gözeten düzenlemeler yapmıştır.
“CIA, TÜRKEŞ’İ MBK’YA YERLEŞTİRDİ”
Dış güçler ordu ve öğrencileri nasıl yönlendiriyor?
Ömer Gürcan: Dış güçler yetiştirdikleri isimler aracılığıyla müdahaleler yapmışlardır. Bunlardan biri de Alparslan Türkeş.. Dönemin Ankara Amerikan Büyükelçisi Warren hazırladığı raporda şunları belirtiyor: “27 Mayıs’tan sonra kurulan Milli Birlik Komitesi (MBK) çok genç ve tecrübesiz, üstlendiği misyondan dolayı başı dönmüş bir gurup. Şu anki işlerimizden biri de MBK’nın içinde kimlerin etkin olduğunu tespit etmektir. MBK’nın içine en önemli üye olarak Türkeş’i yerleştirdik” (Foreign Relations 1958-60 s. 369-370)
“ALPARSLAN TÜRKEŞ, CIA TARAFINDAN EĞİTİLİDİ”
Ayrıca Yeniçağ Gazetesi’nin yazarlarından Serdar Kuru’nun yazdığı Top Secret Yazılar adlı kitapta Alparslan Türkeş’in CIA ile ilişkisi hakkında şunları söylüyor: “1960’ta ordu yönetime el koydu daha sonra Menderes tasfiye edilerek imha edildi. Amerika mesajını vermişti: ‘İtaat et ya da öl!’. Darbenin ardından CIA ve Amerika’yı şaşırtan gelişmeler meydana gelmişti. Türk ordusunun, Venezüella ordusundan farklı olduğunu anlamışlardı. Darbeye zorlanan subay gurubu içerisinde kontrol altında tutamadıkları bir fraksiyon ortaya çıkmıştı. Ve bu beklenmeyen bir gelişme idi. İşler kontrolden çıkabilir ve işler ABD’nin aleyhine dönebilirdi. Sovyetler ise muhtemel gelişmeler için KGB’yi alarma geçirmişti. Kısaca herkes tetikte idi. Olay kısaca şuydu: Darbe içinde provoke edilen subaylardan CHP yanlısı olanlar sola eğilimliydi. Bu belli şartlar altında kabul edilebilirdi. Muhtemel bir sola kayışı önlemek için Amerika, Albay Alparslan Türkeş ve arkadaşlarına güveniyordu. Albay Türkeş, NATO bünyesinde eğitim görmüş, Amerika’da psikolojik harekât kurslarına katılmış ve “X” Operasyonunu iyi bilen bir askerdi. CIA tarafından çıkarılan psikolojik profilinde onun Turancı ve milliyetçi olduğu, Sovyetler’e karşı operasyonlarda güvenilebileceği sıkı antikomünist kimliği, karizması ve teşkilatlanma yeteneği övülüyor ve güvenilir bir subay olduğu belirtiliyordu. Albay Türkeş, Amerika’da gördüğü eğitim sırasında “Stay Behind” operasyonu konusunda bilgilendirilmiş ve “X” örgütünden haberi olan bir askerdi. CIA’nın çalışma yöntemlerini de iyi biliyordu. Çünkü tam da onları uygulama konusunda eğitim görmüştü”.
“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’Nİ CIA KURDU”
Serdar Kuru, MHP’nin CIA tarafından kuruluşunu ise şu şekilde anlatıyor: “Yeni bir yapılanma olan MHP’nin başına geçecek Türkeş için aslında yapılacak çok bir şey de yoktu. Ondan istenen sadece vitrinde durmasıydı. Kurulacak yeni oluşumun bütün ayrıntıları CIA tarafından hazırlanmıştı. Hareketin çekirdek kadrosu ise özel olarak seçilmişti. İlk önce siyasi bir parti lazımdı. Bu sorun hali hazırda boşta duran bir partinin ele geçirilip, ismi değiştirilerek halledildi. CIA, bu hareket için “National Movement Party” (Milliyetçi Hareket Partisi) adını uygun buldu. Türkeş’in Führer gibi unvana sahip olması gerekiyordu. O da bulundu: ‘Başbuğ’. Hareketin propagandası varoşlar ve kırsal kesime yapılacağından dolayı bu kesimdeki insanların kendilerini özdeşleştirecekleri bir sembol gerekiyordu. Bu sembol için Alman ve İtalyanlar putperest dönemlerden kalan sembollerini kullanmışlardı. Yeni Milliyetçi Hareketin sembolü ise Türk mitolojisinde yer alan Bozkurttan seçildi ve buna uygun olan bir selamlama biçimi de sonradan uyduruldu”. (Tuncay Çelen-Ömer Gürcan, HESAPLAŞMA 68 Kuşağı ve Katledilişi adlı kitaptan Serdar Kuru’dan yapılan alıntı)
“MÜDAHALELERİN ARKASINDA AMERİKA VAR”
Amerika, Türkiye’deki dinamikleri nasıl yönlendirebiliyor?
Kuray: Amerika, kendi eliyle yetiştirdiği kadrolar ve kurduğu kontrgerilla benzeri oluşumlarla Türkiye’de gerçekleşen askeri müdahaleleri yönlendirmiştir. 12 Mart, 12 Eylül ve bugün de tartıştığımız müdahalelerin arkasında Amerika olmuştur. Amerika kabuğu sadece orduya değil sistemin bütün kurumlarına yerleşmiştir. Bundan kurtulmak istiyorsak buralar nasıl yerleştiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor.
“CIA, MİT ELEMANLARINA PARA VERDİ”
Gürcan: 27 Mayıs sonrası Yassıada duruşmalarında açılan dosyalarda MİT elemanlarına paraların CIA tarafından ödendiği ortaya çıkıyor. Bu duruma Menderes bile şaşırıyor. 1964 yılında İsmet İnönü, Kıbrıs’a harekât kararı aldıktan 5 dakika sonra Amerika’dan gelen telefonda, “böyle bir şey yapamazsın” deniliyor. Arkasından İnönü yanında bulunanlara, “Biz bunları 27 Mayıs’ta kolay temizledik. Ama bundan sonra bunları atmamız çok zor. Biz soktuk artık çıkartamıyoruz” diyor. Daha sonra Ecevit ve Turgut Özal’a suikastlar düzenleniyor, ama bunların üzerine gidilemiyor. Herkesin bilip de söyleyemediği ne? Bunların hepsinde dışarıdan müdahaleler olduğu net bir şekilde görülmekte.
“AMERİKA, SİSTEMİN HER ALANINA YERLEŞTİ”
“Amerikan kabuğu” ne zaman sistemin içine yerleştirildi?
Kuray: Türkiye, Amerika ile birlikte harekât etmeye karar verdiği 1946’dan bu yana Amerika kendi çıkarlarını gözetecek kadroları Türkiye’deki sistemin her alanında yerleştirdi.
İNÖNÜ: DEVLETİ HERKESE GÖSTERMEK İÇİN RESMİMİ PARAYA BASTIM
İsmet Paşa, neden paranın üstüne resmini koydu?
Kuray: Babam Ankara Valisi Enver Kuray, İsmet İnönü’ye yakın bir bürokrattı. Babama bu para meselesini sorduğumda İsmet İnönü’nün paralara fotoğrafını basmasının gerekçesini “Ben orman bekçisine kadar bir devleti gösterme zoru içindeydim. Çünkü cumhuriyet gençti ve elden gidebilirdi” şeklinde açıkladığını söylemişti.
“İNÖNÜ KUKLAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”
Siz bu gerekçeyi inandırıcı buldunuz mu?
Kuray: Türkiye’de 1930’dan sonra hiçbir şeyi inandırıcı bulmuyorum. O tarihten sonra gerçekleşenler bir burjuva masalı ve kör dövüşüdür. İsmet İnönü vb. tarihsel kahramanlar, zaman zaman göreve çağrılarak birer kuklaya dönüştürülmüştür. Kuklaların değil, kuklacıların peşindeyiz.
TÜRKİYE TARİHİNDE İLK DEFA ASILARAK İDAM EDİLEN DARBECİLER KİM?
Türkiye’de darbe ve müdahaleleri gerçekleştiren kuklacılar kimlerdir?
Kuray: Bunlar geri planda Amerikan emperyalizmi, önde onların ülkedeki ortakları olan egemen sınıftır. Bu oluşumlara karşı ordunun içinde tepkiler de olmuştur. Antiemperyalist Talat Aydemir ve Fethi Gürcan bunların öncülerindendir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde asılarak idam edilen tek darbeci subaylar da bu isimlerdir.
Demokrat Parti’yi Amerika mı getirmişti?
Kuray: Demokrat Parti’yi Amerika getirdi ve yine ABD götürdü.
SARP KURAY, ÇATLI İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?
1984 yılında Avrupa’da bulunduğu zaman Abdullah Çatlı ilk sizi mi aradı?
Kuray: Hüseyin Karahan adlı arkadaşımız Abdullah Çatlı ile birlikte Fransa’da Senta Cezaevi’nde yattı. Orda bir takım evraklar ele geçirmiş. Amerikalıların Papa suikastını Bulgarlar üzerine atılmasını Abdullah Çatlı’ya empoze ettiklerini eşi aracılığıyla bana iletiyor. “Çatlı ile görüştü” diyenler ya ağızlarını kaparlar ya da belge koyarlar ortaya! Abdullah Çatlı’yı tanımam bilmem!
AMERİKAN KABUĞU KIRILMADIKÇA, PROVOKASYONLAR DA BİTMEYECEK!
Kürt-Türk kutuplaşmasından “Amerikan Kabuğu”nun etkisi var mı?
Kuray: Bugün sağduyulu Kürt arkadaşlar, “Tekrar birlikte çözüm arayalım ve Mustafa Kemal Paşa’nın 1919’da, 1923’te Eskişehir ve İzmit konuşmalarını referans alalım” diyorlar. Bu makul öneriler, dış dinamiklere dayalı güçler tarafından manipüle edilerek akim bırakılmaya çalışılıyor. Biz ise iç dinamiklere dayanmış güçlerden yanayız. Eşit ve özgür yurttaşlık temelinde birlikte çözebiliriz diyoruz. Bu ülkede Amerikan kabuğu kırılmadıkça, provokasyonlar da, gerginlikler de bitmeyecek.
9 Mart için ittifak yaptığınız paşalar sizleri sattı mı?
Kuray: 1960 yılına kadar Türk ordusu devrimci idi. Fakat bu tarihten sonra NATO damarı üzerine oturdu. Kendi evlatlarını kurban vermeye başladı. 9 Mart’ta bize sokaklara bomba atın diyenler 12 Mart’ta taltif edilirken bizler askerlerden falaka yedik, işkence gördük. Bizans ordusunda böyle bir kalleşlik yok. 78 kuşağı, biz 68’lilerden daha büyük işkenceler görmüşlerdir. Hapishanelerde kendi dışkıları yedirilerek çirkin işkencelere maruz kalmışlardır. “İnsan haklarını kaçırdık” diyenler, önce öz eleştirilerini yapmalı, 12 Mart ve 12 Eylül faşist darbelerinin hesabını vermelidirler. | |
| | | | |||HABER_ARSİVİ||| | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|