_sagopa_ *(YENİ-ÜYEMİZ)*
Mesaj Sayısı : 91 Yaş : 32 (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : Ad (S.ADIM) : soyat (YAŞIM) : düzgün yas (NERELİ) : _*istanbul*_ (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : Rep Puanım : 100 Ödülü : Kayıt tarihi : 09/09/08
mEkAnN mEkAnN: mekann_19866
| Konu: Dublaj Salı Eyl. 16, 2008 5:34 pm | |
| Türkçe seslendirilmiş yabancı filmleri göstermeyen televizyon kanalımız yok allah'a şükür! buna itirazımız yok da, biliyorsunuz bu filimler sayesinde yeni bir türkçe türedi: "tercüme türkçe'si!.." işte, üşenmedim onlarca yabancı filmi izledim ve tercüme türkçe'sinde en sık geçen sözcüklerden bazılarını sizler için derledim. işte size bir güldeste:
- kahretsin george!.. - yapma rita!.. - ah çok etkilendim.. - bu işler nasıldır bilirsin ahbap! - yapma dostum bilirsin işte! - nalet olsun, sen ne bilirsin ki? - nalet olası, bu harika bir hikaye! - ben senim kabusunum. - unut gitsin dostum - hayır tam olarak değil - hadi dostum, bu hiç adil değil... - sanırım yağmur yağıyor - sanırım ıslandın - bakalım doğru anlamış mıyım ahbap - seni duydum kahrolası - şu şüpheli zenci tam olarak neye benziyordu? - senin neyin var tanrı aşkına? - gidip sana bir içki getireyim... - canın cehenneme dostum!... hiçbir şeyi unutmaz mısın sen? - hadi dostum, git kendine bir hayat kur - hey dostum, git kendini becer - kendine ve bana bir iyilik yap da olanları olmamış gibi unutmaya çalış. - hey dostum, işte buna bayılacaksın - ne derler bilirsin işte ahbap - aman tanrım! aman tanrım, işte buna inanamıyorum. - hiç sormayacaksın sandım. - pekala dostum, bu bayana merhaba de - tanrı kahretsin, seni seviyorum nalet olası!.. - aman tanrım! nalet olası, işte bu sensin dostum!.. evet evet sanırım bu sensin! - zaten abiler bunun içindir. - bakarsın, bazen hayatta bazı şeyler olur ve sen tamam dersin oldu işte. - bazen hayatta bazı şeyler olur, sonra keşke hiç olmasaydı dersin. - pekala, bakalım elimizde ne var? - ah, seni gördüğüme sevindim... - esmer bir kafkas erkeğinden bahsediyoruz burada ahbap... - hey, çabuk biri bir doktor çağırsın hemen! - biri burada ne olduğunu anlatsın. - aman tanrım, bütün bu insanların nesi var tanrı aşkına. - ne!.. ne!.. ne!.. hadiii!.. hadi!.. yapma dostum, bilirsin işte hadi.. - geber dostum!.
Hasan özsan | |
|