_int_ _***CO ADMİN***_
Mesaj Sayısı : 219 Yaş : 30 Nerden : anAdOlu (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : yoq (S.ADIM) : yoq (YAŞIM) : 14 (NERELİ) : anadalu (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : Rep Puanım : 100 Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: 12
| Konu: İlk duble Ferrari'den! Perş. Eyl. 18, 2008 2:08 pm | |
| Formula1 2008 Sezonu'nun üçüncü yarışı olan Bahreyn Grand Prixi'ni ilk iki sırada tamamlayan Ferrari pilotları Felipe Massa ve Kimi Raikkonen İtalyan takımına sezonun ilk dublesini getirdiler. Yarışa ilk cepten başlayan BMW Sauber pilotu Robert Kubica podyumu tamamlayan isimdi.
Formula1 2008 Sezonu'nun üçüncü yarışı olan 57 turluk Bahreyn Grand Prixi 5.412 km uzunluğundaki Sakhir Pisti'nde yapıldı ve bu sezon ilk kez finiş gören Felipe Massa galibiyeti aldı. Dünya şampiyonu Kimi Raikkonen Ferrari'ye dubleyi getirirken yarışa pole pozisyonundan başlayan BMW Sauber pilotu Polonyalı Robert Kubica podyumun üçüncü basamağında kaldı.
SORUNSUZ FORMASYON TURU!..
Araçların motor ve lastiklerinin yarışta kullanılan ideal ısıya getirilebilmesi için start öncesinde atılan formasyon turu sorunsuz olarak yapıldı, 22 araç da ideal turu attılar.
MASSA'DAN RÜZGAR GİBİ START!..
Ferrari pilotu Felipe Massa oldukça başarılı bir start gerçekleştirerek BMW Sauber koltuğundaki Polonyalı Robert Kubica'dan liderliği devraldı. Startın kaybedeniyse şampiyona lideri Lewis Hamilton'du, İngiliz sürücü 10. sıraya kadar geriledi.
SARI BAYRAKLAR!..
Yarışın ikinci turunda Toro Rosso pilotu Sebastien Vettel'in aracından piste akan yağ sebebiyle 5,6,7 ve 8. virajların kayganlaştığı duyuruldu, sürücüleri uyaran sarı bayraklar çıktı. Bu süreçte Renault koltuğundaki Fernando Alonso'ya arkadan çarpan Lewis Hamilton ön kanadını kırdı ve pite gelmek durumunda kaldı.
FERRARI ÇOK HIZLI!..
2007 Sezonu dünya şampiyonu Kimi Raikkonen ikinci turda Robert Kubica'yı geçerek Ferrari'nin yarışta ilk iki sırayı ele geçirmesini sağladı. Kubica lider başladığı yarışta iki turda üçüncülüğe gerilemiş oldu.
İLK PLANLI PITSTOP 17. TURDA!..
Yarışın ilk planlı pitstopunu Robert Kubica yaptı, Polonyalı 17. turda geldiği pitte 8.9 saniye kalarak sorunsuz bir şekilde yarışa döndü. Ferrari'de pite ilk gelense Kimi Raikkonen oldu, Fin pilot 20. turda pite geldi. Bir tur sonra pite gelen lider Felipe Massa yarışa da lider olarak döndü.
KIMI ÖNCE GELDİ!..
Ferrari'nin ikinci planlı pitstopunu ilk yapan Kimi Raikkonen oldu, Fin pilot 38. turda pite gelince lider Brezilyalı Felipe Massa daha da rahatladı ve bir tur sonra pite geldi.
Yarışı ilk sırada tamamlamayı başaran Felipe Massa 2008'de ilk kez de finiş görmüş oldu. Massa kariyerinin altıncı birinciliğini elde ederken ilk kez de pole pozisyonunda başlamadan yarış kazandı. Damalı bayrağı ikinci sırada gören Kimi Raikkonen Ferrari'ye dubleyi ve 18 puanı getirdi. Yarışa ilk cepten başlayan BMW Sauber pilotu Robert Kubica ise podyumun üçüncü basamağında kaldı.
Ferrari; 2007 Brezilya Grand Prixi'nden beri ilk kez duble yaparken Bahreyn'de ilk üçe giremeyen McLaren'in 19 yarışlık podyum serisi de son bulmuş oldu. | |
|
SERKAN11 {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 1081 Yaş : 30 Nerden : KOCAELİ İş/Hobiler : -MeKaNcI- Lakap : aDS_Coo (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : !^^SeRkAn^^! (S.ADIM) : boşver sALLa (YAŞIM) : 13_14 gircem (NERELİ) : ***TOkat*** (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 4682590022212 Ödülü : Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: -MeKaNcI-
| Konu: Geri: İlk duble Ferrari'den! Perş. Eyl. 18, 2008 2:24 pm | |
| | |
|
HaRBiCiK {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 161 Nerden : Diyârßâkır Lakap : ÇöKeLTiCi (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : FıRâT (S.ADIM) : KâYâ (YAŞIM) : SâLLâ (NERELİ) : DíYâRßâKíR (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 6950000 Kayıt tarihi : 15/09/08
| Konu: Geri: İlk duble Ferrari'den! Perş. Eyl. 18, 2008 8:20 pm | |
| | |
|
123 (\S.MODREATÖR\)
Mesaj Sayısı : 109 (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (ADIM) : emre (S.ADIM) : coww (YAŞIM) : 15 (NERELİ) : _anKara_ (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : Ruh Hali : Hayvanım : Rep Puanım : 100 Kayıt tarihi : 10/09/08
mEkAnN mEkAnN: 12
| Konu: Geri: İlk duble Ferrari'den! Cuma Eyl. 19, 2008 2:16 pm | |
| | |
|