SERKAN11 {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 1081 Yaş : 30 Nerden : KOCAELİ İş/Hobiler : -MeKaNcI- Lakap : aDS_Coo (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : !^^SeRkAn^^! (S.ADIM) : boşver sALLa (YAŞIM) : 13_14 gircem (NERELİ) : ***TOkat*** (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 4682590022212 Ödülü : Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: -MeKaNcI-
| Konu: İdamlık berberin evinde büyük umut Perş. Eyl. 18, 2008 3:13 pm | |
| İdamlık berberin evinde büyük umut
HATAY DHA
Allah’a küfrettiği iddiasıyla Suudi Arabistan’da idama mahkûm edilen Sabri Boğday’ın tövbe ederek kurtulabileceği haberi, evinde umut rüzgârı estirdi
Suudi Arabistan’da “Allah’a küfrettiği” iddiasıyla kafası kılıçla kesilerek idama mahkûm edilen Hataylı Türk berber 31 yaşındaki Sabri Boğday’ın “tövbe etmesi halinde serbest bırakılabileceği” yolundaki haberler, ailesini umutlandırdı. Eşi Muazzez Boğday, kararın temyizde görüşülmesinden 1 gün önce aldığı bu haberle büyük sevinç yaşadı.
Eşinin serbest bırakılacağına inanan genç kadın, şimdiden giyim eşyalarını ütüleyip hazırladı.
11 yıl önce Suudi Arabistan’a giderek berber dükkânı açan Boğday, 13 ay önce Mısırlı terzi komşusuyla tartıştı. Olay sonrası Mısırlı terzi polislere, “Bu adam Allah’a küfretti” deyince Boğday tutuklandı. Boğday, 8 kez duruşmaya çıkarken, iftirayı attığı iddia edilen Mısırlı ise ortadan kayboldu.
Tartıştığı sırada “Allah’a küfrettiği” iddiasıyla Suudi mahkemesi tarafından yargılanan Boğday, başı kesilerek idam edilme cezasına çarptırıldı
Temyizde son gün
Ailesinin itiraz ettiği kararla ilgili olarak temyizin dosyayı ele alması süresi bugün (21 Nisan Pazartesi) doluyor. Bu arada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün girişimlerinin olumlu sonuç verip vermeyeceği de bugün davada belli olacak.
Riyad Büyükelçiliği’nin Türk berberle ilgili olarak Ankara’ya geçtiği kriptoda, Suudi yetkililerin Boğday’ın idam edileceğine ihtimal vermedikleri ve “tövbe etmesi” halinde serbest bırakılacağını ümit etmeleriyle ilgili bilginin yer aldığı bugünkü gazete haberini okuyan Muazzez Boğday, eşinin evine döneceği günü umutla beklediğini söyledi.
Muazzez Boğday, “Pazartesi günü tekrar hâkim karşısına çıkarılacak. Ben eşimin serbest bırakılacağına inanıyorum. Kıyafetlerini hazırladım. Oğlumla birlikte onun dönmesini bekliyoruz” dedi. | |
|