HaRBiCiK {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 161 Nerden : Diyârßâkır Lakap : ÇöKeLTiCi (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : FıRâT (S.ADIM) : KâYâ (YAŞIM) : SâLLâ (NERELİ) : DíYâRßâKíR (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 6950000 Kayıt tarihi : 15/09/08
| Konu: ABD Mallarına Boykot C.tesi Eyl. 20, 2008 7:50 am | |
| ABD'nin son Aksa İntifadası'nda çok açık bir şekilde İsrail işgal devletinin yanında yer alması ve Filistin halkının meşru mücadelesine karşı İsrail'e yardımcı olması sebebiyle başlatılan ABD ürünlerini boykot eylemi gittikçe yayılıyor. Bu konuda ilk çağrı İslam aleminin tanınmış ilim adamlarından Prof. Dr. Yusuf el-Kardavi tarafından yapılmıştı. Bu çağrı etkisini gösterdi ve değişik ülkelerde Filistin halkının direnişinin yanında yer almaya çalışan kitleler ABD'ne tepkilerini Amerikan ürünlerini boykot ederek göstermeye başladılar. Bu boykot sadece İslam aleminde değil bazı Avrupa ülkelerindeki Müslüman azınlıklar arasında da yayılmaya başladı. Muhtelif gazeteciler ve yazarlar da boykotu teşvik etmeye başladılar. Bazı ülkelerde Amerikan ürünlerini pazarlayan şirketler boykotun tesirlerini hissetmeye başladılar. Özellikle gıda maddelerine yönelik boykot bayağı etkili oluyor. Çünkü gıda maddeleri zamanında satılamayınca imha edilmesi gerekiyor. BAE'nde Amerika'dan meşrubat ithal eden bir firma yetkilisi derin dondurucularının geçmişte hiç bu kadar dolmadığını, soğutma cihazlarındaki doluluk oranının geçmiştekinin beş katına çıktığını ifade etti. Yine BAE'de tanınmış bir Amerikan lokantasının yetkilisi günlük cirolarının 300 doları geçmediğini söyledi. Aynı lokantanın önceki dönemlerde günlük cirosunun 9 bin dolar civarında olduğu bildirildi. Bu sadece iki örnek. Boykotun bayağı etkili olduğu ve günden güne de yayıldığı konusunda daha başka haberler de var. Boykot sadece fertler tarafından değil kurumlar tarafından da gerçekleştiriliyor. Muhtelif kurumlar ihtiyaç maddelerini satın alırken ABD ürünlerini boykot kararı aldı. Boykot sebebiyle bazı tüccarlar Amerikan ürünlerini vitrine koyma konusunda sıkıntı çekiyorlar. Çünkü o ürünler yüzünden tepkiye maruz kalacaklarını düşünüyorlar. | |
|
SERKAN11 {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 1081 Yaş : 30 Nerden : KOCAELİ İş/Hobiler : -MeKaNcI- Lakap : aDS_Coo (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : !^^SeRkAn^^! (S.ADIM) : boşver sALLa (YAŞIM) : 13_14 gircem (NERELİ) : ***TOkat*** (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 4682590022212 Ödülü : Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: -MeKaNcI-
| Konu: Geri: ABD Mallarına Boykot C.tesi Eyl. 20, 2008 10:11 pm | |
| | |
|