1misafir1 *(YENİ-ÜYEMİZ)*
Mesaj Sayısı : 28 (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (ADIM) : _DOLDUR_ (S.ADIM) : _DOLDUR_ (YAŞIM) : _DOLDUR_ (NERELİ) : _DOLDUR_ (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : Rep Puanım : 100 Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: 12
| Konu: Adobe, Linux Foundation’a Katıldı. Ptsi Eyl. 08, 2008 10:15 pm | |
| Adobe Systems Inc, bugün Linux sistemler için internet teknolojisi olan Air uygulamasının beta sürümünü duyurdu ve Linux Foundation’a katıldığını bildirdi.
Air internet tabanlı uygulamaların Windows and Mac OS X sistemlerin masaüstünde çalışmalarına imkan sağlayan bir teknoloji. Air uygulaması, bir web uygulaması ile aynı alt yapıyı kullanıyor, teknolojisinin arkasında; HTML, AJAX (Asynchronous JavaScript ve XML), Flash ve Adobe’nin kendi yazdığı programlama dilleri yer alıyor.
Air uygulamasının iskeleti Mac ve Windows sistemler için tasarlanmış. Adobe’nin amacı bu teknolojiyi Linux sistemler üzerine de taşıyabilmek. Bu nedenle Air uygulamalarından bazılarını Linux üzerinde çalıştırmaya başladılar. İlk beta sürümünde bütün Air uygulamalarının Linux sistemler üzerinde çalışmasını beklemek doğru olmaz. Ancak zaman içerisinde Linux’un bu konuda diğer işletim sistemlerini geçeceğine de kuşku yok.
Adobe Linux Foundation’ katılarak Hewlett-Packard, IBM, Google ve Nokia gibi dev firmaların arasında yerini almış oldu. Darısı diğer firmaların başına. | |
|