123 (\S.MODREATÖR\)
Mesaj Sayısı : 109 (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (ADIM) : emre (S.ADIM) : coww (YAŞIM) : 15 (NERELİ) : _anKara_ (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : Ruh Hali : Hayvanım : Rep Puanım : 100 Kayıt tarihi : 10/09/08
mEkAnN mEkAnN: 12
| Konu: MACOS X TIGER ÖZELLİKLERİ C.tesi Eyl. 20, 2008 4:28 pm | |
| MACOS X TIGER ÖZELLİKLERİ
Dünyanın en gelişmiş işletim sistemidir. Bilgisayarı kullanma şeklinizi değiştirecek 200'den fazla yeni özellik mevcuttur.
Spotlight
Aradıklarınızı siz ismini yazmaya başladığınız anda bulan, devrim yaratan yeni masaüstü arama teknolojisi deneyimini yaşatır. Bütün sisteminizi tek bir yerden arayın: dosyalar, resimler, e-postalar, kontak bilgileri, takvimler ve uygulamalar anında karşınızda belirir.
Dashboard
Bir fonksiyon tuşuna tıklamanızla Masaüstünüze yakınlaşan Dashboard, Exposé gibi aynı kolaylıkta gözden kaybolur. Dashboard'u kullanarak Widget adı verilen yeni ve şık mini uygulamalara erişirsiniz.
SafariRSS
Mac için dünyanın en hızlı Web tarayıcısı Safari şimdi yerleşik RSS desteği de veriyor. Binlerce web sitesinden haberleri, bilgileri ve makaleleri Safari Web tarayıcısının yerleşik RSS desteği ile kolay okunabilir, arama yapılabilir makale listesinde tarayın.
iChatAV
Tiger iChat AV çarpıcı, gerçeğe yakın görüntü ve kristal berraklığında ses iletişimi teknolojisi ile çok yönlü video ve sesli konferansı doğrudan masaüstünüze getiriyor.
Automator
Automator bilgisayarınız içinde zorlayıcı ya da sıkıcı, kendini tekrar eden görevleri programlama bilgisi gerekmeden düzene koymanızı sağlayan yorulmaz bir robot gibi çalışır.
QuickTime7
QuickTime 7 kullanıcı dostu kontroller ve pürüzsüz H.264 video sunar. QuickTime 7 Pro'ya yükseltme yapın ve kendi filmlerinizi çekip e-posta ya da .Mac yoluyla paylaşın.
MacSync
Artık Mac OS X Tiger tercihlerine tamamen yerleşik olan .Mac senkronizasyonu ile, güncel kalmak daha kolay. Favori programlarınızdan çoklu Mac bilgisayarlarınız ve .Mac hesabınızla kesintisiz bilgi senkronizasyonu sağlayın.
VoiceOver
Mac OS X'in İngilizce konuşma arayüzü Voiceover, görme engellilerin Macintosh'a konuşma, sesli ipuçları ve klavye navigasyonu ile ulaşmalarını sağlayarak Mac OS X'in Evrensel Erişim kabiliyetlerini geliştiriyor.
Parental Controls
Mac OS X Tiger, Ebeveyn Kontrolleri sayesinde bugüne kadar üretilmiş en aile dostu işletim sistemidir. Geniş sistem tercihi ve Mail, Safari, iChat gibi uygulama seçenekleri yoluyla çocuklarınızı koruyun.
Mail
Size gelen e-postaların kontrolünü artık Spotlight arama teknolojisini barındıran Mac OS X Tiger Mail ile yapın. E-postalarınızı anında ve tam doğrulukta bulun, mesajları Akıllı Klasörler ile organize edin ve e-postalanmış mesajları kolayca paylaşın, kaydedin ve görüntüleyin.
Diller:
İngilizce, Japonca, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Felemenkçe, İsveççe, Danimarkaca, Norveççe, Fince, Geleneksel Çince, Basitleştirilmiş Çince, Korece, Brezilya Portekizcesi
Gereksinimler
PowerPC G3, G4 ya G5 işlemcili bir Macintosh bilgisayar
Yerleşik FireWire
256MB RAM
3GB sabit disk alanı (Eğer developer tools yüklenirse 4GB) | |
|