1misafir1 *(YENİ-ÜYEMİZ)*
Mesaj Sayısı : 28 (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (ADIM) : _DOLDUR_ (S.ADIM) : _DOLDUR_ (YAŞIM) : _DOLDUR_ (NERELİ) : _DOLDUR_ (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : Rep Puanım : 100 Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: 12
| Konu: Linux'u hangi amaçlarla kullanabilirim ? Ptsi Eyl. 08, 2008 10:17 pm | |
| Linux'u hangi amaçlarla kullanabilirim ?
Kişisel Bilgisayarınızda LINUX:
LINUX özellikle evinde UNIX tabanlı bir işletim sistemi ile çalışmak isteyen, işi veya eğitimi nedeniyle UNIX ortamlarda yazılım kullanmak veya geliştirmek isteyen kişiler, bilgisayar yazılımları ve işletim sistemi üzerinde çalışan bilgisayar öğrencileri için vazgeçilmez bir işletim sistemidir.
Sanıldığının aksine LINUX altında hem shareware hem de paralı olarak yeteri kadar uygulama yazılımı bulunmaktadır. Bu bakımdan metin hazırlama, hesap tabloları, internet bağlantısı, çizim görüntüleme ve multimedia aracı dahil olmak üzere birçok uygulama için rahatlıkla LINUX kullanılabilir. Günümüzde yer alan harddisk boyutları düşünülecek olursa LINUX disk üzerinde o kadar önemli bir yer kaplamamaktadır (100-300 Mbyte ). Başka işletim sistemleri ile de bir arada barınabilir olması LINUX'u kişisel her türlü kullanım için LINUX'u iyi bir alternatif kılmaktadır.
Programcılık ile uğraşan kimseler için de bir sürü imkan sağlayan Linux üzerindeC, C++, Fortran, Java, Pascal, Ada, Perl, Tcl/Tk, ve diğer derleyecileri; bunların dışında editörler, hata ayıklıyıcılari bulabilirsiniz.
Linux ile oyun oynamak isteyenler de eve elleri boş gitmiyorlar. Doom, Quake, Tetris ve birsürü diğer oyunle ile hoşca vakit geçirebilirsiniz.
Temel Ağ Elemanı Olarak LINUX:
UNIX, tüm İnternet'in servislerinin (neredeyse) doğal işletim sistemidir. Linux bu nedenle temel ağ elemanı olarak gerçekten avantajlıdır. Bu konuda ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü yazılımı bulmak mümkündür (İnternet araçlarının önemli bir bölümü işletim sistemiyle birlikte gelmektedir). Linux'u ağ elemanı olarak kullanmak istediiğinizde yapabileceklerinizden bazıları:
Yönlendirici (TCP/IP , IPX , AppleTalk ) Bridge Firewall Communication/Terminal Sunucusu X-Terminal NC (Network Computer) Yazıcı Paylaşımı/Sunucusu Dosya Sunucusu FTP Sunucusu WWW Sunucusu DNS Sunucusu NEWS / Usenet Sunucusu e-mail (smpt) Sunucusu Win95/NT Ağ Sunucusu (Samba) Novell Ağ Sunucus (Mars) Apple Talk Ağ Sunucusu (NetATalk) Proxy Sunucusu IP Alias / IP Masquarading / IP Tunneling Liste Sunucusu (listproc/listserv/majordomo) | |
|