SERKAN11 {***KRAL***}
Mesaj Sayısı : 1081 Yaş : 30 Nerden : KOCAELİ İş/Hobiler : -MeKaNcI- Lakap : aDS_Coo (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : !^^SeRkAn^^! (S.ADIM) : boşver sALLa (YAŞIM) : 13_14 gircem (NERELİ) : ***TOkat*** (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : (AVATAR) : Ruh Hali : Hayvanım : (Seviye) : Rep Puanım : 4682590022212 Ödülü : Kayıt tarihi : 08/09/08
mEkAnN mEkAnN: -MeKaNcI-
| Konu: Kene Için Dernek Kurulacak Salı Eyl. 09, 2008 3:22 pm | |
| Son Yıllarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Nedeniyle Ölümlerin Artması Üzerine Kene ile Sürekli ve Daha Etkin Mücadele İçin Dernek Kurulacak. Son yıllarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı nedeniyle ölümlerin artması üzerine kene ile sürekli ve daha etkin mücadele için dernek kurulacak.
Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Karaer, Türkiye'de birçok vatandaşın korkulu günler geçirmesine neden olan kene konusunda kalıcı çözümler üretmek için KEN-DER'i kurma kararı aldıklarını bildirdi.
Amaçlarının dernek tüzüğüne bağlı olarak faydalı işler yapmak olduğunu söyleyen Karaer, ''Türkiye'de özellikle kenelerle ilişkili olarak baktığımızda, çok fazla doğru bir şey yapıldığını söylemek mümkün değil. Gelinen noktada bir taraftan insanlar ölmektedir, bir taraftan da keneler çoğalmaktadır'' diye konuştu.
Karaer, kenelerin ağustos ayından itibaren insanların ve evcil hayvanların bulunduğu yerlerden yavaş yavaş çekileceklerini, küçük kemiricilerin üzerinde larva aşamalarını geçiren kenelerin ondan sonra da kış uykusuna yatmak üzere taşın, toprağın altına gireceklerini kaydetti.
Kenelerin eylül, ekim ayından sonra, mart, nisan aylarına kadar kış uykusuna yatacaklarını belirten Karaer, ''Bu esnada da ülkede yetkili yetkisiz bütün ağızlar da -ki biz bunları 2002'den beri görüyoruz- kış uykusuna yatacaklar. Çözümde devamlılık olmayacak'' görüşünü dile getirdi. | |
|
{Aşık}{Kul} *(YENİ-ÜYEMİZ)*
Mesaj Sayısı : 331 Yaş : 29 Nerden : hEladan (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : _DOLDUR_ (S.ADIM) : _DOLDUR_ (YAŞIM) : _DOLDUR_ (NERELİ) : _DOLDUR_ (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : Rep Puanım : 100 Kayıt tarihi : 09/09/08
mEkAnN mEkAnN: 12
| Konu: Geri: Kene Için Dernek Kurulacak Çarş. Eyl. 10, 2008 6:25 pm | |
| paylaşım için saol emeğine sağlık arkadaş | |
|
|mekann| ***(ÖZEL ÜYE)***
Mesaj Sayısı : 122 Nerden : %okuldan% (ENERJİ) : (REPP) : (PAYLAŞIM) : (TAKIMI) : (ADIM) : _DOLDUR_ (S.ADIM) : _DOLDUR_ (YAŞIM) : _DOLDUR_ (NERELİ) : _DOLDUR_ (KANKA\'LIK) : (SİTE GÜCÜ) : Rep Puanım : 100 Kayıt tarihi : 10/09/08
mEkAnN mEkAnN: 12
| Konu: Geri: Kene Için Dernek Kurulacak C.tesi Eyl. 13, 2008 4:45 pm | |
| | |
|