***{MeKaN}***
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

***{MeKaN}***

wWw.mEkAnN.mUtLuFoRuM.OrG
 
AnasayfaSERKANGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 PRATIK BILGILER 2

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
SERKAN11
{***KRAL***}
{***KRAL***}
SERKAN11


Erkek Mesaj Sayısı : 1081
Yaş : 29
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : -MeKaNcI-
Lakap : aDS_Coo
(ENERJİ) :
PRATIK BILGILER 2 Left_bar_bleue49 / 10049 / 100PRATIK BILGILER 2 Right_bar_bleue

(REPP) :
PRATIK BILGILER 2 Left_bar_bleue21 / 10021 / 100PRATIK BILGILER 2 Right_bar_bleue

(PAYLAŞIM) :
PRATIK BILGILER 2 Left_bar_bleue45 / 10045 / 100PRATIK BILGILER 2 Right_bar_bleue

(TAKIMI) : PRATIK BILGILER 2 Fenerbahce
(ADIM) : !^^SeRkAn^^!
(S.ADIM) : boşver sALLa
(YAŞIM) : 13_14 gircem
(NERELİ) : ***TOkat***
(KANKA\'LIK) :
PRATIK BILGILER 2 Left_bar_bleue88 / 10088 / 100PRATIK BILGILER 2 Right_bar_bleue

(SİTE GÜCÜ) :
PRATIK BILGILER 2 Left_bar_bleue34 / 10034 / 100PRATIK BILGILER 2 Right_bar_bleue

(AVATAR) : PRATIK BILGILER 2 Bayrakqb6
Ruh Hali : PRATIK BILGILER 2 Cesaretli
Hayvanım : PRATIK BILGILER 2 Esek
(Seviye) : PRATIK BILGILER 2 Biere9
Rep Puanım : 4682590022212
Ödülü : PRATIK BILGILER 2 Araba
Kayıt tarihi : 08/09/08

mEkAnN
mEkAnN: -MeKaNcI-

PRATIK BILGILER 2 Empty
MesajKonu: PRATIK BILGILER 2   PRATIK BILGILER 2 Icon_minitimeC.tesi Eyl. 13, 2008 4:00 pm

Patatesi iyi kızartmak

Patates kızartırken iki şeye dikkat etmelisiniz. Birincisi, soyup
doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru bezle iyice kurulayın.
Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi
parçaları birbirine yapıştırır.İkinci dikkat edeceğiniz şey, onları
yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak. Tuz fazla yağı ve
buharı emer. Kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar.



Meyveli kek yaparken...

Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri
önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek
harcına katın.



Salata için doğru soğan...

Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizde fayda
var. Bu sayede hem doğrarken gözünüzü yakmaz, hem kolay dilimlenir, hem
de görünüşü daha parlak olur.



Soğanın ağlatmasına izin vermeyin

Soğanın ağlatmasına artık izin vermeyin. Ve bu da öyle zor bir şey
değil, inanın. Soğanları soyar veya doğrarken, dişlerinizin arasında
bir-iki kibrit çöpü tutarsanız, size bu 'gaddarlığı' yapamayacaktır.



Unun kalitesini anlamak

En iyi cins rafine unlar çok beyaz renkte veya hafif sarıya çalar
beyazlıkta olanlar ve ele yumuşak gelenlerdir. Unun kalitesini anlamak
için, avuç içine bir miktar alarak sıkın. Un etraftan fışkırırsa kuru
ve kaliteli, avuç içinde kalıp gibi kalırsa, rutubetli demektir.
Rutubetli un daha az dayanır, unu ne kadar rutubetsiz ve hava alan
yerlerde saklarsanız, o kadar uzun süre kullanabilirsiniz.



Bal nasıl saklanır?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan balın saklama
koşullarına dikkat edilmezse şekerlenir ve besin değeri kaybolur. Bu
yüzden bal kavanozunu sıcak olmayan serin ve karanlık bir yerde
saklamak daha iyi olacaktır. Gün ışığı alan bal bozulur. Ayrıca
kavanozun kapağı açık kalırsa nem alır ve tadı acımtrak olur.



Mikrodalga fırınlar

Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir aksine
yemeklere zarar vermez. Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha çok
muhafaza eder. Yemekleri gereğinden çok ısıtıp bekletmek yüzünden
oluşan bakterileri de engellemiş olur.



Ekmek bayatlamaması için

Eğer evde ekmek yapıyorsanız, içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve
ezilmiş patates ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacaktır.



Pilav pişirmek maharet ister

Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız
tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun.
Sonuç her zaman olumlu olacaktır. Pilavsız bir öğün düşünemiyorsunuz.
Tüm yemeklerinizin yanına kocaman bir pilav tenceresi hazır duruyor.
Pilava bu kadar düşkünseniz, değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza
gidecektir. Bunun için, piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi
serpin. Kokusuna bayılacaksınız. Pilav pişirdiğiniz zaman ocaktan
aldıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp, 5-10 dakika
bekletin. Kağıt havlu pilavın buharını çeker. Böylece pirinçler
birbirine yapışmaz ve hamur olmaz. Bir gece önceden kalan pilavı
ısıtmak çoğu kişiye zor gelir. Tencerenin dibi tutar, pirinçler
birbirine yapışır, alt taraf ısınır, üst taraf soğuk kalır vs... Bu
durumda pilav kabını kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun. Hatta
bir süre ocakta tutun. Pilavınız çabucak ısınacaktır

Kolay domates soymanın yolu!

Domatesleri kolayca soyabilmek için 20 saniye kadar sıcak suyun içine
bırakın ve hemen süzgeçle alın. Sonra soğuk sudan geçirip keskin bir
bıçakla kabuklarını soyun. Bu işlem, domates kabuklarının yumuşamasını
ve kolayca soyulmasını sağlayacaktır. Ancak bu metodu sadece yemek
pişirmede kullanacağınız domateslerde uygulayın.



Sebzeler pişerken kötü kokuyorsa

Bazı sebzeler pişerken etrafa pek de hoş olmayan kokular saçabilir.
Özellikle de soğan, sarmısak, karnabahar ve lahana gibi içinde keskin
koku veren kükürtlü maddeler bulunanlar… Pişirme esnasında soğan ve
sarmısakta bu koku hafifler ancak lahana ve karnabaharda pişirme süresi
uzadıkça koku da artar. Aslında bu problemi çözmenin yolu oldukça
basittir. Yemeğinizi pişirirken içine çok az miktarda damlatacağınız
sirke bu sorunu çözmeye birebirdir. Ayrıca bu tip sebzeleri fazla
bekletmemeye, tazeyken kullanmaya özen göstermeye ve sebzeleri fazla
pişirmeyip yumuşayıp ezilmeye başladıklarında ateşten indirmeye de
dikkat etmelisiniz.



Pişirme hatalarını düzeltmek için...

Çorbanızın tuzu fazla kaçtıysa, bir patatesi kabuklarını soyup ikiye
kestikten sonra, çorba tenceresinin içine atın. Çorbanız çok sulu
olduysa, hazırlayacağınız bir meyaneyle kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Bunun için iki kaşık eritilmiş Sana'yı bir kaşık unla karıştırıp ve bu
karışımı pişmekte olan çorbanıza yavaş yavaş
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://mekann.benimforum.org
_int_
_***CO ADMİN***_
_***CO ADMİN***_
_int_


Erkek Mesaj Sayısı : 219
Yaş : 30
Nerden : anAdOlu
(ENERJİ) :
PRATIK BILGILER 2 Left_bar_bleue12 / 10012 / 100PRATIK BILGILER 2 Right_bar_bleue

(REPP) :
PRATIK BILGILER 2 Left_bar_bleue34 / 10034 / 100PRATIK BILGILER 2 Right_bar_bleue

(PAYLAŞIM) :
PRATIK BILGILER 2 Left_bar_bleue66 / 10066 / 100PRATIK BILGILER 2 Right_bar_bleue

(TAKIMI) : PRATIK BILGILER 2 Fenerbahce
(ADIM) : yoq
(S.ADIM) : yoq
(YAŞIM) : 14
(NERELİ) : anadalu
(KANKA\'LIK) :
PRATIK BILGILER 2 Left_bar_bleue34 / 10034 / 100PRATIK BILGILER 2 Right_bar_bleue

(SİTE GÜCÜ) :
PRATIK BILGILER 2 Left_bar_bleue23 / 10023 / 100PRATIK BILGILER 2 Right_bar_bleue

Rep Puanım : 100
Kayıt tarihi : 08/09/08

mEkAnN
mEkAnN: 12

PRATIK BILGILER 2 Empty
MesajKonu: Geri: PRATIK BILGILER 2   PRATIK BILGILER 2 Icon_minitimePerş. Eyl. 25, 2008 3:33 pm

saol.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PRATIK BILGILER 2
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Pratik Bilgi Teknik Bilgiler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
***{MeKaN}*** :: Eğlence :: Yemek Tarifleri & Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: